Litera R

#prospect #medicament

Retrovir, solutie orala

Prospect Retrovir, solutie orala

Forma de prezentare:
Solutie orala 1%; cutie x 1 fl. x 200 ml


Indicatii:
Tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul hiv asimptomatici sau aflati in stadiile initiale de progresie a bolii hiv; tratamentul pacientilor cu boala hiv avansata, cum ar fi cei cu sida sau cu ARC (Complex Asociat sida).


Doze si administrare:
Adulti: 500-600 mg/zi, divizat in 3-5 prize. Alternativ, este eficienta si doza de 1000 mg/zi, divizata in 2-4 prize. copii: peste 3 luni, 180 mg/m2, la fiecare 6 ore (720 mg/m2 si zi).


Contraindicatii
Hipersensibilitate; neutropenie sub 0,75 x 109/l sau hemoglobina sub 7,5 g/dl.


Atentionari:
Nu previne transmiterea hiv; nu vindeca infectia hiv; monitorizare hematologica; prudenta la femei obeze, hepatomegalie, hepatita sau alt factor de risc pentru boli hepatice, varstnici, insuficienta renala, insuficienta hepatica; interactiuni medicamentoase cu fenitoina, paracetamol, aspirina, codeina, morfina, indometacina, ketoprofen, naproxen, oxazepam, lorazepam, cimetidina, clofibrat, dapsona, izoprinosina, produse potential nefrotoxice sau mielosupresive, ribavirina; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Anemie, neutropenie, leucopenie, greturi, varsaturi, anorexie, dureri abdominale, cefalee, rash, febra, mialgii, parestezii, insomnie, stare de disconfort, astenie, dispepsie, somnolenta, diaree, ameteli, dispnee, flatulenta, modificarea gustului, dureri toracice, pierderea acuitatii mentale, anxietate, polakiurie, depresie, dureri generalizate, frisoane, tuse, urticarie, prurit si sindrom pseudo-gripal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea