Redergin, solutie uz intern

Prospect Redergin, solutie uz intern

Compozitie
Solutie 1 ml (20 picaturi) contine 1 mg de metan-sulfonat de dihidroergotoxina. Metansulfonat de dihidroergotoxina contine parti egale de dihidroergocornina, dihidroergocristina si de dihidroergocriptina, metansulfonat.

Actiune terapeutica
Redergin mareste activitatea metabolica a celulelor ganglionare, actioneaza agonistic asupra receptorilor dopaminergici si serotoninergici din creier si antagonistic asupra receptorilor alfa-adrenergici. Actiunea simpatolitica apare drept consecinta efectului asupra centrilor vasomotori din sistemul nervos central. La periferie blocheaza receptorii alfa-adrenergici si actioneaza ca vasodilatator reducand tensiunea arteriala. Rezultatul actiunii centrale si periferice este imbunatatirea circulatiei cerebrale si periferice si a simptomelor legate de aceste afectiuni.Spre deosebire de alcaloizii ergotului natural, alcaloizii ergotului hidratat au proprietati reduse uterotonice si vasoconstringente.

Indicatii
Insuficienta cerebrala, tulburari ischemice acute cerebrale, stare dupa apoplexie sau traumatisme craniocerebrale, angiopatii periferice (maladia Buerger, maladia Raynaud, acrocianoza ca si tulburari provocate de diabet si arterioscleroza), sindrom cervical, retinopatii vasculare, sindrom cohleovestibular de origine vasculara, migrena si dureri de cap de origine vasculara, hipertensiune.

Doze de administrare
Doza perorala obisnuita este de trei ori pe zi a cate 30 pana la 40 picaturi solutie de 1 mg/ml sau de trei pe zi cate 15 pana la 20 picaturi solutie forte de 3 mg/ml. Tablete de 1,5 mg se administreaza de trei ori pe zi, iar tableta de 4,5 mg o singura data pe zi. in cazuri mai grave se pot mari dozele zilnice. in cazuri de urgenta (tulburari acute in circulatia cerebrala, stare dupa apoplexie si traumatisme craniene) in primele 10 pana la 15 zile se administreaza minimum 2 fiole Redergin de 1,5 mg/5 ml intravenos, dupa care se continua tratamentul in doze mai mici parenteral. in cazuri grave se recomanda administrarea concomitenta parenterala si perorala. Dozele parenterale sunt de 1 pana la 2 fiole Redergin de 0,3 mg/ml intramuscular sau subcutanat sau 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml prin perfuzii picatura cu picatura. Tratamentul este de lunga durata, iar cu imbunatatirea starii pacientului doza zilnica se reduce treptat pana la doza minima de intretinere. Arterita se trateaza prin injectare intraarteriala in doza de 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml pe zi.Redergin se poate administra si electroforetic de la polul pozitiv, 1 pana la 2 fiole de 0,3 mg/ml pe zi.

Contraindicatii
Sensibilitate la medicament. Bradicardia pronuntata si hipotensiunea grava sunt contraindicate pentru administrare parenterala.

Masuri de precautie
La administrare intravenoasa rapida poate sa apara hipotensiune ortostatica.

Reactii adverse
Pacientii in general suporta usor acest medicament. Rar apar tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, tensiune stomacala, eruptii, anorexie, ameteli, cefalee). Aceste tulburari nu necesita intreruperea tratamentului si se pot evita prin reducerea dozei zilnice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea