Litera R

#prospect #medicament

Rantudil forte, capsule

Prospect Rantudil forte, capsule

Forma de prezentare
Capsule 60 mg; ct. 2 blist. 10 cps. (P-RF) RANTUDIL retard TROPON; Cps. ret. 90 mg; cutie 2 blistere 10 cps.


Indicatii
Antiinflamator ains din grupa dometacinului.


Dozaj si mod de administrare
1 cps. de 1-2 ori pe zi.


Atentionari
Indometacin trebuie administrat cu grija in cazul persoanelor in varsta (cu predispozitie sporita pentru reactii adverse), pacientilor cu tulburari de coagulare sau celor care se afla sub tratament cu anticoagulante (indometacin inhiba agregarea plachetara), cu tulburari psihiatrice, parkinsonism, epilepsie, insuficienta cardiaca, hipertensiune, disfunctii hepatice sau renale. Asemeni altor alti agenti antiinflamatori, analgezici si antipiretici, Indometacin poate masca semnele si simptomele unei infectii. Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei unei hemoragii gastrointestinale.


Sarcina si alaptare
Nu se va administra in sarcina si alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini
Pacientii trebuie atentionati sa nu manevreze masini sau sa conduca autovehicule daca pe durata tratamentului prezinta simptome de ameteala sau senzatie "de plutire".

Reactii adverse
Dureri de cap, insomnie, ameteala, somnolenta, senzatie "de plutire", stari de confuzie, tinitus si alte reactii ale sistemului nervos central, fenomene gastrointestinale (greata, varsaturi, dispepsie, ulceratie si hemoragie gastrointestinala), retentie de fluide, edem periferic, hipertensiune, palpitatii, tahicardie, aritmie, disfunctii renale si hepatice (rar, icter), oboseala, tulburari de vedere, discrazie sanguina, hiperglicemie, glicozurie, hematurie, cresteri sau descresteri in greutate, manifestari respiratorii acute (dispnee, astm), reactii alergice si anafilactice la pacientii hipersensibili.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea