Litera P

#prospect #medicament

Pycnogenol, comprimate

Prospect Pycnogenol, comprimate

Indicatii
Prevenirea cancerului, a bolilor coronariene si cerebro-vasculare indeosebi la persoanele cu risc crescut (fumatori, persoane expuse poluarii si stresului) si prevenirea imbatranirii precoce. Toate afectiunile in care sunt implicati radicalii liberi: afectiuni reumatismale, ateroscleroza, flebita, varice, hemoroizi, edeme, psoriazis, retinopatie diabetica, stari alergice (in special rinita si conjunctivita alergica). Datorita actiunii de refacere a puntilor de colagen din tegument este considerat un cosmetic intern. Stimularea imunitatii.

Doze si mod de administrare
Posologia este in general intre 0,5-3 mg/zi / kg corp si depinde de indicatie. In general, pentru un adult de 70 kg, se recomanda 4-5 cp./zi in primele 10 zile iar apoi 1-3 cp. zilnic.

Compozitie
Comprimate continand 0,020 g extract din scoarta de pin maritim (Pinus maritima). Principiul activ al acestui produs este un extract 100% natural, bogat in bioflavonoizi.

Contraindicatii
Nu sunt.

Actiune terapeutica
Bioflavonoizii previn si inhiba efectele nedorite cauzate de excesul de radicali liberi. radicalii liberi sunt molecule care se formeaza excesiv in organism datorita expunerii la diferite noxe (poluare, fumat, alimentatie incorecta etc.). Datorita reactivitatii extreme radicalii liberi provoaca distrugeri ale structurilor celulare (inclusiv adn) si alterari enzimatice prin mecanism oxidativ. In timp actiunea radicalilor liberi accelereaza procesul de imbatranire si favorizeaza aparitia a numeroase afectiuni dintre care unele de o gravitate deosebita, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare si/sau bolile cerebrovasculare. Pycnogenolul are si o actiune antiagreganta plachetara dovedita (20 mg de Pycnogenol are efecte similare cu cele obtinute prin administrarea a 100 mg aspirina). Alte actiuni benefice ale Pycnogenolului: mareste rezistenta vaselor capilare, protejeaza puntile de colagen tisulare, actiune imunomodulatorie si antiinflamatorie.

Reactii adverse
Nu s-au semnalat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului