Litera P

#prospect #medicament

Procto glyvenol, crema

Prospect Procto glyvenol, crema

Indicatii terapeutice
Pana la disparitia semnelor acute, crema sau 1 supozitor trebuie aplicate dimineata si seara.
Ulterior, se poate continua tratamentul printr-o singura aplicare zilnica, 30 g crema sunt suficiente pentru 20-30 de aplicatii.

Compozitie
Fiecare supozitor contine 400 mg tribenosid, o substanta sintetica activa apartinand glucofuranozideior si 40 mg lidocaina.
100 g crema contin 5 g tribenosid si 2 g lidocaina clorhidrat. conservanti: Metilparaben (E 218) si propilparaben (E 216).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la unul din componentii Procto-Glyvenol-ului.

Masuri de precautie
Sarcina, alaptare: Nu exista studii care sa releve trecerea Procto-Glyvenol-ului prin placenta. De aceea, acesta trebuie administrat cu precautie in timpul sarcinii, substanta activa trece in laptele matern.
Astfel, Procto-Glyvenol-ul trebuie administrat doar daca beneficiile terapeutice ale mamei depasesc posibilele efecte adverse asupra fatului.

Actiune
Procto-Glyvenol-ul determina diminuarea prompta a simptomelor hemoroizilor (durere, usturime, prurit, tensiune) care apar datorita inflamatiei secundare a regiunii anale.
Activitatea terapeutica a Procto-Glyvenol-ului la pacientii cu hemoroizi este atribuita capacitatii acestuia de a reduce permeabilitatea capilara si de a creste tonusul vascular.
In plus, are efect antiinflamator local si actiune antagonista asupra unor substante endogene care au rol de mediatori ai inflamatiei si durerii. lidocaina continuta de Procto-Glyvenol grabeste atenuarea simptomatologiei.

Farmacocinetica
Absorbtie: Aprox. 20% din tribenosidui continut in crema se absoarbe prin piele.
Biodisponibilitatea sistemica a tribenosioniduiui este de 30% din cea obtinuta prin administrarea orala a acestuia (sub forma de capsule). Varful concentratiei plasmatice de 1 μg/ml (tribenosid si metaboliti) se obtine la 2 ore dupa administrarea unui supozitor (400 mg tribensoid). Metabolism si eliminare:
Tribenosidul se metabolizeaza intens si se excreta urinar (dintr-un supozitor, 20-27% din tribenosid se elimina sub forma de metaboliti). Cantitatea de lidocaina continuta de Procto-Glyvenol absorbita nu exercita nici un fel de efect asupra cordului.

Forme de prezentare
Crema: tub de 30 g; Cutii cu 10 supozitoare.

Efecte adverse
Procto-Glyvenol este bine tolerat. In cazuri izolate pot aparea senzatie usoara de arsura, durere, cresterea motilitatii intestinale dupa administrarea cremei sau supozitoarelor.


Interactiuni:Nu se cunosc pana in prezent.

Supradozare:Nu se cunosc cazuri de supradozare acuta sau cronica.

Producator: Novartis Consumer Health - Elvetia

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului