Litera P

#prospect #medicament

Priamide, comprimate

Prospect Priamide, comprimate

Actiune terapeutica
Anticolingeric periferic cu actiune antisecretorie gastrica si antispastica.

Indicatii
Ulcer duodenal sau gastric in evolutie (obisnuit in asociatie cu antiacide gastrice), gastrita, pirozis, colita spastica.

Doze si mod de administrare
Oral, la adulti 1 comprimat de 2-3 ori/zi (timp de 5 saptamani, in ulcer).

Contraindicatii
Glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata cu retentie de urina, boli obstructive gastro-intestinale, atonie intestinala, hernie hiatala cu reflux, bolnavi cu ileostomie sau colostomie, colita ulcerativa grava, megacolon toxic, miastenie grava, alergie la propantelina; prudenta in bolile cardiace severe, in tahiaritmiile supraventriculare, la hipertensivi, in cardiopatia ischemica, in bolile pulmonare cronice, in afectiunile hepatice si renale, in tulburarile de reglare vegetativa, la hipertiroidieni. Prudenta sau se evita in timpul sarcinii, la copii mici si la batrani. Atentie la soferi si la persoanele care manuiesc masini (tulburarea vederii poate fi daunatoare). amantadina, chinidina si antidepresivele triciclice maresc efectele anticolinergice.

Reactii adverse
Ocazional, mai ales la dozele mari, uscaciunea gurii, ingrosarea secretiilor bronsice, uscaciunea pielii cu senzatie de caldura, tulburari de vedere (prin midriaza si cicloplegie), tahicardie, constipatie, disurie cu retentie de urina; rareori nervozitate, confuzie mintala (la batrani).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea