Litera P

#prospect #medicament

Prestarium, comprimate

Prospect Prestarium, comprimate

Indicatii
Acest medicament este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Acest medicament este preconizat in tratamentul hipertensiunii arteriale si insuficientei cardiace.

Doze si mod de administrare
Hipertensiune arteriala: posologia recomandata este de 4 mg oral, o data, dimineata, putand creste pana la 8 mg daca este necesar, dupa o luna de tratament. insuficienta cardiaca: se incepe tratamentul cu o doza de 2 mg dimineata, putand creste pana la 4 mg daca este necesar dupa o luna de tratament. La persoanele in varsta, este recomandat sa se inceapa tratamentul cu o doza de 2 mg dimineata, putand creste pana la 4 mg daca este necesar dupa o luna de tratament. in caz de insuficienta renala: posologia va fi ajustata in functie de gradul de insuficienta renala. Se va face un control periodic al potasiului si creatininei. Se recomanda urmatoarea posologie: Clearanceul la creatinina Posologie recomandataintre 30 si 60 ml/min 2 mg pe ziintre 15 si 30 ml/min 2 mg, 1 zi din 215 ml/min 2 mg in ziua de dializain toate cazurile, a se conforma strict prescriptiei medicului.

Compozitie
4 mg de perindopril (DCI), sare de tertbutilamina.

Contraindicatii
Acest medicament nu poate fi utilizat in cazurile urmatoare: sarcina, alaptare, la copii. in caz de indoiala nu ezitati sa cereti avizul medicului sau farmacistului dvs.

Masuri de precautie
Pentru a evita eventualele interactiuni cu alte medicamente, trebuie semnalat medicului sau farmacistului dvs, orice alt tratament in curs, in special daca este vorba de un diuretic. Nu se lasa la indemana copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea