Litera P

#prospect #medicament

Prenacid, unguent oftalmic

Prospect Prenacid, unguent oftalmic

Forma de prezentare:
Unguent oftalmic 0,25%; cutie x 1 tub x 10 g


Indicatii:
Tratamentul inflamatiilor segmentului anterior al ochiului si ale anexelor acestuia, conjunctivite alergice, blefarite scuamoase, episclerite, irite, iridociclite. Reactii inflamatorii postoperatorii si traumatice.


Doze si mod de administrare:
Solutie: 1-2 pic. de 3-4 ori/zi. Unguent oftalmica: se aplica de 3-4 ori/zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs. HTA intraoculara, herpes simplex, boli virale ale corneei in stadiul ulceratiei acute. Conjunctivitele cu keratita ulceroasa. tbc si micozele ochiului. Afectiuni oftalmice acute purulente, conjunctivite purulente, blefarite purulente si herpetice. Orjelet, leziuni sau zgarieturi corneene.


Atentionari:
In cazul administrarii mai mult de 2 sapt. se recomanda verificarea tonusului ocular (stimuleaza aparitia cataractei). Tratamentul patologiei combinate cu slabirea corneei necesita precautii. In conjunctivite bacteriene, virale sau fungice administarea topica a corticosterzilor poate masca extinderea infectiei. Precautie la copii si femei gravide.


Reactii adverse:
Senzatie de arsura sau intepaturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea