Pregnyl, liofilizant pentru solutie injectabila

Prospect Pregnyl, liofilizant pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila 500 U.I./ml; ct. x 3 sau 6 f. cu pulb. + 3 sau 6 f. solv. x 1 ml


Indicatii:
La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenintare de avort. la barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.


Doze si recomandari:
Femei: infertilitate anovulatorie: inj. i.m. 10000 UI la mijlocul ciclului. Superovulatie: inj. i.m. 10000 UI, in priza unica. insuficienta de corpus luteum: inj. i.m. 5000 UI in a 5-a zi de ovulatie, repetat in a 9-a zi. Avort habitual, amenintare de avort: inj. i.m. 10000 UI, apoi cate 5000 UI de doua ori/saptamana Barbati: hipogonadism hipogonadotrofic: inj. i.m./s.c. 2000 UI de 2 ori/saptamana criptorhidism: inj. i.m./s.c. 500 UI sau 1000 UI la 5 zile.


Contraindicatii
Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostata sau neoplasm androgen - dependent. Disgenezie ovariana, absenta uterului, menopauza precoce, ocluzie tubara cu exceptia cazului in care pacienta se afla in terapie de superovulatie pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activa; hipersensibilitate la gonadotrofina; in reducerea surplusului ponderal; alaptare.


Atentionari:
Nu este eficace la barbati cu FSH crescut; prudenta in hipotiroidism, deficit adreno-cortical sau hiperprolactinemie, afectiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrena sau astm bronsic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariana; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuala.


Reactii adverse:
Reactie locala/durere la locul de injectie. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitatie. Reactii alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariana la femei. La barbati: retentie lichidiana, edeme, senzatie de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea