Litera P

#prospect #medicament

Polidin, fiole

Prospect Polidin, fiole

Indicatii
Este folosit in tratamentul infectiilor acute si cronice ale cailor respiratorii superioare si inferioare, in afectiuni genito-urinare (anexite, metrite, prostatite), in boli infectioase (gripa), arsuri de diverse grade ce afecteaza suprafete mari postoperator. Se recomanda: in anotimpurile reci, cu frecventa mai mare a infectiilor acute, indeosebi infectii respiratorii, copiilor si persoanelor in varsta, precum si bolnavilor cu afectiuni cronice de lunga durata, care duc la scaderea rezistentei imunitare a organismului; este util sa se administreze cure repetate de Polidin.

Doze si mod de administrare
Polidinul se administreaza pe cale subcutanata sau intramusculara, in doze zilnice de 2 ml (1 fiola), timp de 7 zile; la copii sub un an se va administra in doze de 1 ml.

Compozitie
Polidinul este un preparat polimicrobian, constand dintr-o suspensie de 13 tulpini bacteriene, cu o concentratie de 48 milioane germeni/ml, in solutie cloruro-sodica 0,85%, lizate prin bila si inactivate prin caldura. Este livrat in cutii cu 50 fiole a 2 ml. Prezervant: Fenol 0,3%.

Actiune terapeutica
Polidinul este un stimulator nespecific al rezistentei antiinfectioase.

Contraindicatii
Nu are. Conditii de pastrare: se pastreaza la intuneric, la loc uscat si la temperaturi de +4C - +15C. Termen de valabilitate: 3 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului