Polcortolone, comprimate

Prospect Polcortolone, comprimate

Compozitie
Comprimate continand 1 mg si 4 mg triamcinolon (9-fluor-16-hydroxyprednisolone).

Actiune terapeutica
Glucocorticoid, derivat fluorurat al prednisolonului, cu proprietati antiflogistice, antialergice si antiexsudative mai puternice decat ale prednisolonului. Folosit in doze terapeutice, nu mareste retentia ionilor de sodiu, nu produce edeme, mareste apetitul si creste greutatea corporala a pacientilor.

Indicatii
artrite, forme grave de astm bronsic si boli alergice, afectiuni cutanate alergice, prurit, arsuri produse de razele soarelui, leucemii, boala Hodgkin, limfocolagenoze si alte colagenoze, eczeme eritemice difuze, emfizem pulmonar si sindrom nefrotic.

Doze si mod de administrare
Individualizat, conform indicatiei medicului. In general, 8-20 mg zilnic, oral. Dupa ameliorare, doza se reduce treptat cu cate 2 mg la 2-3 zile, pana la doza de intretinere optima sau se termina tratamentul in functie de reactivitatea pacientului. Daca sunt observate reactii alergice (ameteli, slabiciune, purpura, insomnie), se inceteaza administrarea medicamentului. Doze marite sau administrarea prelungita a medicamentului pot cauza decalcifiere osoasa, insotita de simptome de osteoporoza. Administrarea prelungita de Polcortolon se va realiza, numai sub stricta supraveghere medicala, intrucat acesta poate produce ulcer.

Contraindicatii
Forme acute ale tuberculozei cronice si infectii bacteriene acute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului