Litera P

#prospect #medicament

Petinimid, sirop

Prospect Petinimid, sirop

Forma de prezentare:
Sirop 50 mg/ml; ct. x 1 fl. x 250 ml


Indicatii:
Epilepsie petit mal.


Dozare si mod de administrare:
La copii intre 3-6 ani: oral, incepand cu 250 mg/zi; la copiii mai mari si la adulti 500 mg/zi, se creste sapt. cu cate 250 mg, dupa nevoie; dozele utile sunt cuprinse intre 250 si 1200 mg/zi (obinuit 20-40 mg/kg corp), fractionat, in timpul meselor.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Prudenta in tulburari hepatice sau renale; efectuarea regulata a hemogramei si a testelor de urina; controlul periodic al functiilor hepatice; trat. cu ethosuximida nu trebuie intrerupt brusc; sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Greata, varsaturi, anorexie, dureri gastrice, scadere in greutate, diaree, oboseala, dureri de cap, ameteli, ataxie si fotofobie. Rareori se pot manifesta tulburari de somn, scaderea puterii de concentrare, sughit, albuminurie, urticarie, eruptii, sindrom Stevens-Johnson, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, hirsutism, reactii de tip parkinsonian, iritabilitate, agresivitate, excitatie, inertie, miopie, hemoragii vaginale, inflamarea limbii si a valului palatin, cresterea valorilor AST si a urobilinogenului, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, eozinofilie, anemie aplastica si pancitopenie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului