Litera P

#prospect #medicament

Pell amar

Prospect Pell amar

Compozitie

Flacoane injectabile continand extract de namol de Balta Alba 100 mg; comprimate continand Pell-amar substanta atomizata 100 mg (flacoane sau cutii cu 20 si 100 bucati); comprimate vaginale continand Pell-amar substanta atomizata 0,5 g si acid ascorbic 1,6 mg (cutie cu 6 buc. in folie ambutizata); unguent si gel continand extract de namol de Balta Alba 3,5%, respectiv 1% (tub cu 18 g); crema continand Pell-amar substanta atomizata 3 g, vitamina a acetat 600 000 u.i. si vitamina F 2 g/100 g (tub cu 20 g).

Actiune terapeutica

Se apreciaza ca prin continutul in substante organice, ezime si electroliti extractul de namol de Balta Alba are proprietati biotrofice, antiinflamatorii, vasodilatatoare, decontracturante, sedative.

Indicatii

Injectiile si comprimatele, unguentul si gelul sunt indicate in boala artrozica, afectiuni reumatice inflamatorii in stadiu neevolutiv, nevralgii, sechele posttraumatice, boli de piele - eczeme, psoriazis reumatoid (ca medicatie adjuvanta). Comprimatele vaginale sunt indicate in afectiuni inflamatorii vulvo-vaginale, uterine si anexiale, in dismenoree si dispareunie (ca medicatie adjuvanta). Crema este indicata ca adjuvant in tratamentul psoriazisului.

Doze si mod de administrare

Injectii intramusculare, un flacon zilnic, 20-30 de zile, reluand eventual dupa 2-6 luni (continutul flaconului se dizolva in 10 ml solutie salina izotona); infiltratii locale. Oral, cate 1-2 comprimate de 2-4 ori/zi (dupa mese). Intravaginal profund, cate 1-2 comprimate vaginale zilnic, timp de 12-16 zile. Unguentul sau gelul se aplica pe piele, de 2-3 ori/zi; crema se aplica local, de 2 ori/zi, masand leziunile psoriazice, apoi acoperind cu un pansament simplu protector.

Contraindicatii

Intoleranta; folosirea pe cale generala trebuie evitata in caz de infectii acute, tuberculoza evolutiva, boala canceroasa, insuficienta renala si hepatica severe.

Reactii adverse

Rareori exacerbarea trecatoare a durerilor, dupa 2-3 injectii; uneori tulburari digestive dupa administrarea orala; ocazional eritem si prurit local.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului