Litera P

#prospect #medicament

Pariet, comprimate filmate gastrorezistente

Prospect Pariet, comprimate filmate gastrorezistente

Forma de prezentare:
Comprimate filmate gastrorezistente 20 mg; cutie 1 blist. 7 sau 14 capsule.


Indicatii:
Ulcer duodenal activ; ulcer gastric activ; esofagita de reflux. In asociere cu un tratamentul antibacterian adecvat in eradicarea helicobacter pylori.


Doze si recomandari:
Adulti si varstnici: Ulcer duodenal activ si ulcer gastric activ: 20 mg, o data pe zi, dimineata, 2-4 sapt. Esofagita de reflux: 20 mg, o data pe zi, 4-8 sapt. Eradicarea H. pylori: asocierile urmatoare, timp de 7 zile: 20 mg rabeprazol de 2 ori/zi, claritromicina 500 mg de 2 ori/zi si amoxicilina 1 g de 2 ori/zi; 20 mg rabeprazol de 2 ori/ zi, claritromicina 500 mg de 2 ori/zi si metronidazol 400 mg de 2 ori/zi. Comprimatele filmate gastrorezistente nu se mesteca sau sfarama, ci se inghit intregi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la rabeprazol, la derivati de benzimidazol sau la oricare dintre componentele produsului; sarcina si alaptare.


Atentionari:
Posibilitatea existentei unui proces malign trebuie exclusa inaintea inceperii tratamentului. insuficienta hepatica severa.


Reactii adverse:
Cefalee, diaree, durere abdominala, astenie, flatulenta, rash-ul si uscaciunea gurii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea