Panthenol, spray

Prospect Panthenol, spray

Indicatii
Favorizeaza vindecarea si epitelizarea ranilor putin grave, a arsurilor si escoriatiilor usoare, a inflamatiilor tegumentare, ca de exemplu cele care apar in urma expunerii la raze ultraviolete, sau a fototerapiei, eruptii, inflamatii si iritatii ale mucoaselor, ulceratii cronice, decubitus, fisuri, grefe de piele, eroziuni cervicale, stomatite, tratament intercalat dupa terapia cu cortizon. Ca terapie adjuvanta, cu aerosoli, pentru afectiuni ale cailor respiratorii (faringita cronica si acuta, laringita, traheita, bronsita).

Doze si mod de administrare

Panthenol Pulverizarea se efectueaza tinand flaconul vertical, cu valva de pulverizare in sus. Pentru a obtine o spuma cutanata de calitate adecvata, este important sa se agite energic flaconul inainte de fiecare administrare, indeosebi daca nu a mai fost utilizat o perioada de timp. Este posibil ca la prima pulverizare sa se elibereze numai agentul propulsor.
Nu exista restrictii privind durata tratamentului cu Panthenol. Aceasta depinde de natura si evolutia afectiunii. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Panthenol Este putin probabil sa apara supradozaj cu Panthenol in cazul utilizarii acestuia conform recomandarilor. Dupa ingestia orala accidentala a unor cantitati mari de Panthenol, pot sa apara tulburari gastro-intestinale.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Continuati tratamentul conform schemei recomandate. Daca incetati sa utilizati Panthenol Daca intrerupeti permanent sau temporar utilizarea Panthenol, nu veti obtine cel mai bun rezultat al tratamentului.

Unguent. tratamentul tuturor tipurilor de leziuni: Se va aplica o data, sau de mai multe ori pe zi, in functie de prescriptia medicului curant. Protejarea sanilor in timpul alaptarii. Se vor acoperi cu comprese corespunzatoare, dupa fiecare aplicare a unguentului. in tratamentul afectiunilor mucoasei colului uterin: se va aplica o data sau de mai multe ori pe zi, conform prescriptiei medicului curant. La sugari: se va aplica dupa fiecare schimbare a scutecelor. Unguentul este relativ gras (lanolina) si se recomanda in mod special pentru pielea uscata, si ca protectie impotriva umezelii (sani, sugari). Solutie. Terapia locala a stomatitelor si ranilor (comprese umezite, aplicate repetat), cu solutia nediluata sau diluata in parti egale cu apa fiarta. Pentru tratamentul cailor respiratorii, se va utiliza substanta nediluata, pentru inhalatii. Pentru tratamentul pielii capului, se va utiliza solutia nediluata, sau diluata in proportie de 1: 3 cu apa, sau alcool. Se va masa pielea capului cu aceasta solutie, de cateva ori pe zi.

Compozitie
Ce contine Panthenol - Substanta activa este dexpantenol 4,63 g la 100 g spuma cutanata. - Celelalte componente sunt: alcool cetilstearilic emulsifiant, ceara cu vascozitate mica, parafina cu vascozitate mica, acid peracetic , agent propulsor, apa purificata. Continut: acid peracetic, peroxid de hidrogen, acid acetic, apa purificata Continut: propan, n-butan, izobutan

Actiune terapeutica
Dexpantenolul, substanta activa a produsului Bepanthen, are aceleasi efecte ca si acidul pantotenic, intrucat este rapid transformat in aceasta vitamina, in organism. Totusi, are avantajul de a fi mai usor absorbit, atunci cand este aplicat local. Acidul pantotenic este o componenta a esentialei coenzime A care, sub forma de acetil-coenzima A, joaca un rol central in metabolismul tuturor celulelor. Este prin urmare, indispensabil pentru dezvoltarea si regenerarea tegumentelor si mucoaselor.

Contraindicatii
Produsul Bepanthen nu se va utiliza in cazul pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa, sau la unul sau mai multi dintre excipienti.

Sarcina si alaptarea
Panthenol poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Panthenol nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Panthenol Deoarece Panthenol contine alcool cetilstearilic, poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact).

Reactii adverse
In general, Bepanthen este foarte bine tolerat. Pot aparea, foarte rar, reactii alergice ale pielii.

Ca toate medicamentele, Panthenol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. S-au raportat cazuri de reactii de intoleranta sub forma de reactii alergice de contact. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Panthenol dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe flacon dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se expune la lumina soarelui sau la temperaturi mai mari de 50`C. A se tine departe de sursele deschise de foc. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Cum arata Panthenol si continutul ambalajului
Panthenol se prezinta sub forma de spuma cutanata alba, cu miros usor intepator. Cutie cu un flacon presurizat din Al prevazut cu valva de pulverizare, continand 130 g spuma cutanata

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea