Litera P

#prospect #medicament

Pansoral, gel pentru aplicatii orale

Prospect Pansoral, gel pentru aplicatii orale

Compozitie
Salicilat de colina 8,7 g; Clorura de cetalconium 0,01 g; Excipienti q.s.p. 100 g (alcool de 95 vol/vol. glicerol, hidroxietil-celuloza, esenta de anason, solutie de hidroxid de sodiu officinale, apa pura). Excipienti avand un efect cunoscut: Glicerol, alcool. Titrul alcoolic: 37%.

Indicatii
Dureri in stari inflamatorii si ulceroase ale mucoasei bucale.

Doze si mod de administrare
Posologie: 1 pana la 4 aplicatii pe zi. Rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani.
Folosire locala buco-dentara. Aplicati cu degetele o cantitate de gel de marimea unei alune pe portiunea dureroasa a gurii si masati usor. Intindeti gelul daca marimea leziunii o cere (in cazul durerilor provocate de purtarea protezelor dentare). Repetati aplicarea gelului de 4 ori pe zi, in special inainte de culcare.

Contraindicatii
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: antecedente de alergie la aspirina; datorita prezentei alcoolului in compozitia sa, se recomanda a nu se folosi Pansoral la copii in varsta de pana la 6 ani. In caz de dubiu, este indispensabil sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dvs.

Masuri de precautie
Preveniti medicul in caz de persistenta a durerii sau leziunii dupa un tratament de peste zece zile. In caz de dubiu, este indispensabil sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dvs.
Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni: pentru a evita eventualele interactiuni intre mai multe medicamente, trebuie sa semnalati orice alt tratament in curs, medicului sau farmacistului dvs.
Sarcina si alaptare: ca o regula generala, este bine, in cursul sarcinii sau alaptarii, sa cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a utiliza un medicament.

Reactii adverse
Ca orice produs activ, acest medicament poate provoca, la unele persoane, efecte mai mult sau mai putin suparatoare. Nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra. In unele cazuri, poate fi resimtita o usoara picoteala. Aceasta se datoreaza alcoolului prezent in compozitia gelului si dispare rapid. Semnalati medicului sau farmacistului orice efect nedorit sau suparator care nu este mentionat in acest prospect. Conditii de pastrare: nu depasiti data limita de utilizare inscrisa pe ambalajul exterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea