Litera P

#prospect #medicament

Pan-kanamycine, pulbere pentru solutie injectabila

Prospect Pan-kanamycine, pulbere pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Pulbere pentru solutie injectabila 1 g; ct. x 50 sau 100 fl. x 1 g


Indicatii:
Intern: infectii renale, urologice si genitale; septicemii si endocardite; infectii respiratorii; infectii cutanate; tbc cu bacil Koch rezistent la antituberculoasele majore. Oftalmic: inflamatii acute ale polului ocular anterior; blefarite ulceroscuamoase si ulcerocrustoase, conjunctivite alergice, kerato-conjunctivite flictenulare, keratite superficiale nespecifice, keratite traumatice, sclero-keratite, episclerite.


Doze si administrare:
Injectabil: 15 mg/kg/zi in doua prize la 12 ore, perf. intravenos 0,5-1 g in 250 ml sol. izotonica de glucoza sau ser fiziologic. in IR se adapteaza in functie de Cl creatininei. Oft.: se aplica la o ora in timpul zilei si la 2 ore noaptea, apoi de 3-4 ori/zi.


Contraindicatii
Injectabil: Alergie la aminoglicozide, miastenie, hipoacuzie, IR, IC grava, sarcina, alaptare. Oftalmic: afectiuni tuberculoase si fungice ale ochiului, supuratii acute, infectii virotice, ulcere corneene simple sau supurate, glaucom, antecedente de hipersensibilitate la componentele unguentului.


Atentionari:
Prudenta in IR, varstnici, tulburari vestibulare si cohleare; asocierea cu medicamente nefro- si ototoxice, curarizante, miorelaxante, anestezice generale, toxina botulinica.


Reactii adverse:
Injectabil: IR, nefrotoxicitate, ototoxicitate, alergii. Oftalmic: fenomene iritative sau de sensibilizare, cataracta subcapsulara posterioara, cresterea presiunii intraoculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea