Litera O

#prospect #medicament

Oxycort, spray

Prospect Oxycort, spray

Compozitie
Oxitetracicline hidroclorid 0,400 g; hidrocortizon 0,133 g; vehicul la 100 g.

Actiune terapeutica
Oxycort spray combina actiunea antiinflamatoare si antialergica a hidrocortizonului cu actiunea antiinfectioasa a oxitetraciclinei.

Indicatii
Oxycort spray faciliteaza resorbtia si hidrofilia, fara sa deranjeze schimbul de gaze al tesuturilor. Protejeaza ranile in caz de infectie. Oxycort spray are o actiune locala rapida si de calmare a simptomelor: iritatii, arsuri, durere etc. Ca un rezultat al evaporarii gazului component al Oxycortului (propilena) la suprafata de contact a pielii tratate, senzatia de rece, efect aditional, racoritor care potenteaza actiunea curativa a produsului. Oxycort spray se foloseste local in terapia ranilor de piele si in chirurgia clinica cand apar complicatii exsudative ale pielii.

Doze si mod de administrare
1. Agitati flaconul inainte de utilizare; 2. Pentru folosire se tine flaconul drept; 3. Scoateti capacul flaconului; 4. Tinand flaconul drept, apasati pe supapa si pulverizati de la o distanta de 20-30 cm suprafata de tratat timp de 1-3 secunde.
Produsul se foloseste numai extern. In timpul folosirii produsului, ochii se protejeaza de actionarea sprayului, iar flaconul nu trebuie expus la caldura. Flacoanele se protejeaza de lumina si trebuie pastrate in locuri uscate si racoroase.

Contraindicatii
Preparatul nu se va folosi in cazul pacientilor alergici la oxitetraciclina. Utilizarea numai conform prescriptiei medicului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea