Ox bill, capsule

Prospect Ox bill, capsule

Compozitie
Extract purificat de bila bovina: 100 mg; Menthae folium pulverizat: 50 mg; extract de Ginger: 25 mg.

Actiune terapeutica
Asocierea unui extract de origine animala (extract de bila bovina purificat) cu 2 componente de origine vegetala (frunze ale plantei Mentha piperita si extract provenit din radacina plantei Ginger offincinale) a condus la obtinerea unui sinergism de actiune la nivelul tractului gastrointestinal. Extractul de bila bovina prezinta actiune coleretica, colecistochinetica, amelioreaza emulsionarea, resorbtia lipidelor si a vitaminelor liposolubile, mareste activitatea lipazei. Actiunea extractului de bila este completata de cea a frunzelor de menta, ce sunt carminativ-stomahice, stimulente ale secretiei biliare, antispasmodice la nivelul tractului digestiv, antivomitive si slab antiseptice. Extractul de Ginger dubleaza efectul carminativ, stimulent digestiv si antispasmodic al frunzelor de menta, avand in acelasi timp si o actiune antiemetica.

Indicatii
Flatulenta, indigestii, enterocolite, dispepsii, diaree de fermentatie intestinala, greata, varsaturi.

Doze si mod de administrare
Oral, 1-2 drajeuri, de 3-4 ori/zi, dupa sau in timpul meselor.

Reactii adverse
Rareori greata,diaree.

Contraindicatii
Obstructie biliara, boala ulceroasa, esofagita de reflux, insuficienta hepatica grava, insuficienta renala grava, alergie la una din componente.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului