Litera O

#prospect #medicament

Orgalutran, solutie injectabila

Prospect Orgalutran, solutie injectabila

Substanta activa
Ganirelix, care antagonizeaza actiunile hormonului natural de eliberare a gonadotropinei (gnrh). GnRH regleaza eliberarea gonadotropinelor (hormonul luteinizant LH si foliculostimulant fsh). Gonadotropinele joaca un rol important in fertilitatea umana si reproducere.

Indicatie terapeutica
La femeile care urmeaza tehnici de reproducere asistata, incluzand fertilizare in vitro (FIV) si alte metode, ocazional ovulatia poate sa apara prea devreme cauzand o reducere semnificativa a sansei de a ramane gravida. Orgalutran este utilizat pentru prevenirea varfului prematur de LH care poate cauza aceasta eliberare prematura a celulelor ou.

Contraindicatii

Nu utilizati Orgalutran
- daca sunteti alergica (hipersensibila) la ganirelix sau la oricare dintre celelalte componente ale Orgalutran.
- daca aveti hipersensibilitate la hormonul de eliberare a gonadotropinei (GnRH) sau la analogi ai GnRH.
- daca aveti o boala hepatica sau renala moderata sau severa.
- daca sunteti gravida sau alaptati.

Sarcina si alaptarea
Orgalutran trebuie folosit in timpul stimularii ovariene controlate in cadrul tehnicilor de reproducere asistata (art). Nu se utilizeaza in timpul sarcinii sau alaptarii.

Mod de utilizare

Orgalutran se foloseste exact asa cum v-a recomandat medicul. Orice nelamuriri trebuie discutate cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Orgalutran se foloseste ca parte a tratamentului destinat tehnicilor de reproducere asistata (art), inclusiv fertilizarea in vitro (IVF).
Stimularea ovariana cu hormonul foliculo-stimulant (fsh) poate incepe in ziua a 2-a sau a 3-a a ciclului menstrual. Orgalutran (0,25 mg) trebuie injectat sub piele o data pe zi, preferabil incepand cu ziua 6 a administrarii de FSH.

Daca uitati sa luati Orgalutran

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca va dati seama ca ati uitat o doza, administrati-o cat de curand posibil.
Daca ati intarziat cu mai mult de 6 ore (astfel incat intervalul dintre doua injectii este mai mare de 30 de ore), administrati doza cat de repede posibil si luati legatura cu medicul dumneavoastra pentru sfaturi suplimentare.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse

Posibile reactii adverse:v - iritatie locala a pielii, in interval de 4 ore
- reactii alergice extinse
- durere de cap, greata
- stare de rau
- dureri abdominale
- sindrom de hiperstimulare ovariana
- sarcina ectopica
- avort

Producator

Organon (Irlanda)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea