Novothyral, comprimate

Prospect Novothyral, comprimate

Indicatii
Gusa eutiroidiana; hipotiroidie; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie; adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie) - cu exceptia preparatului Novothyral mite.

Doze si mod de administrare
Urmatoarele date pot folosi ca linii directoare: gusa eutiroidiana: adulti: 1/2 - 1 tableta de Novothyral sau 1 (-2) tablete Novothyral 75/zi; adolescenti: 1/2 - 1 tableta Novothyral 75/zi; copii (pana la aprox. 35 kg greutate corporala): 1-2 tablete Novothyral mite/zi. Profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie: 1/2 - 1 tableta Novothyral/zi. Hipotiroidie: Adulti: initial 1 tableta de Novothyral mite/zi. Dupa 14 zile se va creste doza zilnica de Novothyral mite cu 1 tableta la doua saptamani. Doza de intretinere: 1/2 - 1 (-2) tablete/zi de Novothyral sau 1/2 - 1 (-2) tablete/zi de Novothyral 75. Copii intre 1 si 3 ani: 2 tablete de Novothyral mite/zi; intre 3-7 1/2 ani: 1 tableta de Novothyral 75/zi; intre 7 1/2-12 ani: 1 tableta de Novothyral 75/zi - 1 tableta Novothyral/zi. Sugari: in varsta de 3 luni: 1-1 1/2 tablete de Novothyral mite/zi; in varsta de 6 luni: 1 1/2-2 tablete de Novothyral mite/zi. Doza de substitutie completa cu Novothyral, in copilarie: 4 - 6 tablete de Novothyral mite/m2 suprafata corporala/zi. Adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie): 1-2 (-3) tablete de Novothyral sau 2-3 tablete de Novothyral 75/zi. A se lua: intr-o doza unica, dimineata pe nemancate, cu 30 de minute inainte de micul dejun, de preferat cu putin lichid.

Compozitie
1 tableta contine 100 microg levotiroxina sodica, 20 microg liotironina sodica.

Folosirea Novothyral impreuna cu alimente si bauturi
Produsele pe baza de soia pot reduce absorbtia intestinala a hormonilor tiroidieni. De aceea, o ajustare a dozei de Novothyral poate fi necesara, in special la inceputul sau dupa terminarea unei cure cu suplimente alimentare pe baza de soia.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. in timpul sarcinii si alaptarii, tratamentul cu Novothyral are o importanta deosebita, de aceea nu trebuie intrerupt. Sarcina Dozele necesare pot fi chiar mai mari in timpul sarcinii. La utilizarea dozelor terapeutice recomandate, nu exista dovezi ale unor efecte daunatoare determinate de Novothyral asupra dezvoltarii embrionare si/sau fetale. Utilizarea unor doze extrem de ridicate de hormoni tiroidieni in timpul sarcinii poate avea un efect negativ asupra dezvoltarii fetale si postnatale. Alaptarea Hormonii tiroidieni sunt secretati in laptele matern in timpul alaptarii dar cantitatea lor la acest nivel, la doza terapeutica recomandata, este insuficienta pentru a produce hipertiroidie sau diminuarea secretiei de TSH la sugar.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce sau de a folosi masini. Dar, tinand cont de faptul ca levotiroxina sodica si liotironina sodica din Novothyral sunt identice cu hormonii tiroidieni naturali, nu se asteapta ca Novothyral sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, atunci cand este utilizat conform recomandarii.

Informatii importante privind unele componente ale Novothyral Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament, deoarece Novothyral contine lactoza.

Reactii adverse
In caz de supradozaj (in special in cazurile in care doza a fost crescuta prea repede): apar simptome de hipertiroidie (de ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, senzatie subiectiva de neliniste).

Pastrare
Nu utilizati Novothyral dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Novothyral
Substantele active sunt levotiroxina sodica si liotironina sodica. Fiecare comprimat contine levotiroxina sodica 100 micrograme si liotironina sodica 20 micrograme. Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, gelatina, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu.

Cum arata Novothyral si continutul ambalajului
Comprimate aproape albe, rotunde, biplanare, cu margini tesite, cu sant median de divizare pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale. Cutie cu 4 blistere din PP/Al a cate 25 comprimate.

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Merck KGaA D-64271 Darmstadt, Germania Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Chimimportexport-Plurimex SRL

Depozit farmaceutic: Bucuresti, str. Tunari nr. 26, sector 2, c.p. 020527 Tel: +4021.210.76.87, +4021.210.44.69 Fax: +4021.210.74.21, +4021.210.12.59 Email: office@chimimport.ro

Acest prospect a fost aprobat in Iunie, 2013


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea