Litera N

#prospect #medicament

Novomix, suspensie injectabila

Prospect Novomix, suspensie injectabila

Forma de prezentare:
Suspensie injectabila insulina aspart solubila 30% si protamin insulina aspart cristalizata 70%; ct. x 5 pen-uri x 3 ml


Indicatii:
Diabet� zaharat.


Doze si administrare:
Doza este individuala si determinata de catre medic in concordanta cu nevoile pacientului. In mod normal se asociaza cu o insulina cu actiune intermediara sau prelungita, administrat cel putin o data pe zi. Cerinta individuala de insulina este cuprinsa intre 0,5-1,0 UI/kg/zi


Contraindicatii
Hipoglicemie; hipersensibilitate la insulina aspart sau la oricare din excipienti.


Atentionari:
Control metabolic complet, cu monitorizarea glicemiei; prudenta la varstnici, infectii, stari febrile, afectiuni renale sau hepatice, asocieri cu antidiabetice orale, octreotid, IMAO, a-blocante, IEC, salicilati, alcool, steroizi anabolizanti, contraceptive orale, tiazide, glucocorticoizi, hormoni tiroidieni, simpatomimetice, danazol, fenitoina, litiu, fenotiazine, heparina, acid nicotinic; soferi si activitati de precizie. Este recomandata monitorizarea gravidelor cu diabet zaharat de-a lungul sarcinii sau in perioada de conceptie.


Reactii adverse:
Hipoglicemie (transpiratii reci, piele rece, paloare, nervozitate, tremor, anxietate, astenie marcata, confuzie, dificultate in concentrare, somnolenta, foame excesiva, tulburari de vedere temporare, cefalee, greata si palpitatii), edeme si anomalii de refractie, hipersensibilitate locala (eritem, inflamatie, prurit si lipodistrofie la locul injectiei) sau sistemica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare