Litera N

#prospect #medicament

Novamoxin 125, granule suspensie

Prospect Novamoxin 125, granule suspensie

Compozitie
Flaconul sigilat contine pulbere cu aroma de fructe = 2 500/5 000 mg amoxicilina trihidrat. in momentul utilizarii, dupa desigilarea flaconului, adaugati 60 ml apa pentru a obtine 100 ml de suspensie pentru administrare orala. 1 ml = 25/50 mg amoxicilina (125/250 mg/5 ml). Agitati bine flaconul pentru omogenizare!

Actiune terapeutica
Antibiotic bactericid, activ in infectiile respiratorii, genito-urinare, cutanate si otice cu germeni grampozitivi (Str. pneumoniae, Str. Faecalis, Str. beta-hemolitic, Staph. neproducatori de beta-lactamaza) si gramnegativi (H. influenzae, E. coli, P. mirabilis, N. gonorrhea).

Doze si mod de administrare
Adulti si copii cu greutate peste 20 kg: 250-500 mg, in doze fractionate la 8 ore. Copii cu greutate sub 20 kg: 20-40 mg/kg corp/zi, in doze fractionate la 8 ore, fara a depasi doza pentru adult. Infectii severe: dozele se dubleaza. Infectii cu N. gonorrhea la adulti si la copii cu greutate peste 45 kg: 3 g doza unica. Suspensia este stabila dupa reconstituire timp de 7 zile la temperatura camerei sau 14 zile la frigider. Se administreaza numai cu avizul medicului!

Contraindicatii
La pacientii cu reactii alergice la penicilina in antecedente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea