Litera N

#prospect #medicament

Norlevo. comprimate

Prospect Norlevo. comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 0,75 mg; ct. x 1 blist. x 2 cpr.


Indicatii:

Oral: contraceptia de urgenta in primele 72 ore dupa un contact sexual neprotejat sau in caz de ineficacitate a unei metode contraceptive. intrauterin: contraceptie, menoragie idiopatica, profilaxia hiperplaziei endometriale in timpul tratamentului cu estrogeni.


Doze si administrare:
Oral: Cpr. 1,5 mg: doza unica de 1 cpr.; cpr. 0,75 mg: doza de 2 cpr., adm. la interval de 12 ore. intrauterin: dispozitivul intrauterin se plaseaza in cavitatea uterina (viteza de eliberare este initial de 20 �g/24 ore) pentru 5 ani.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs; sarcina sau suspiciune de sarcina; inflamatii pelvine; infectii genitale; endometrita postpartum; avort septic in ultimele 3 luni; cervicita; cancer cervical, de san sau uterin; hemoragie uterina; anomalii uterine congenitale sau dobandite incluzand fibroame care deformeaza cavitatea uterina; conditii asociate cu cresterea sensibilitatii la infectii; afectiuni hepatice acute sau
tumori hepatice, afectiuni renale.


Atentionari:
Oral: Prudenta in astm, IC, HTA, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala; voma sau diaree. Asocierea cu ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. Intrauterin: Prudenta in ischemie cerebrala trecatoare; cefalee foarte severa; icter; cresterea marcata a TA; neoplasm hormono-dependent, incluzand cancerul de san; risc crescut de tromboembolie venoasa; afectiuni cardiace congenitale sau valvulare cu risc de endocardita infectioasa; alaptare.


Reactii adverse:

Greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, cefalee si senzatie de tensiune in sani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare