Litera N

#prospect #medicament

Noliprel forte, comprimate

Prospect Noliprel forte, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate cu 4 mg perindopril tert-butilamina si 1,25 mg indapamid; ct. x 1 blist. x 30 cpr.


Indicatii:
Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.


Doze si administrare:
Doza recomandata este de 1 comprimat pe zi, de preferat dimineata, inainte de masa. Daca tensiunea arteriala nu este controlata adecvat, doza poate fi crescuta la 1 comprimat Noliprel Forte.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la perindopril, la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau la sulfonamide; antecedente de edem angioneurotic (edem Quincke) asociat cu terapia cu IECA; edem angioneurotic ereditar/idiopatic; sarcina; alaptare; insuficienta renala severa (clearance creatinina <30 ml/min); encefalopatie hepatica; disfunctie hepatica severa; hipokaliemie; pacienti dializati si pacienti cu insuficienta cardiaca decompensata netratata (datorita unei experiente terapeutice insuficiente).


Atentionari:
Este posibila aparitia unei tuse seci, caz in care va trebui consultat medicul pentru a decide daca tratamentul trebuie continuat. Sportivii trebuie atentionati ca acest produs contine o substanta activa ce poate determina o reactie pozitiva la testul antidoping. Exista risc de aparitie a neutropeniei/agranulocitozei la pacientii imunodeprimati.


Reactii adverse:
Tratamentul este in general bine tolerat. Acest medicament poate determina insa aparitia unor reactii adverse la anumiti pacienti. Aceste efecte pot fi: astenie, ameteala,vertij, cefalee, tulburari de dispozitie sau de somn, crampe musculare, parestezii, hipotensiune arteriala, reactii alergice, eruptii cutanate (eruptii macropapulare, purpura), agravarea lupusului eritematos diseminat preexistent, rar edem angioneurotic (edem Quincke), tulburari gastro-intestinale (dureri de stomac, pierderea apetitului, greata, durere abdominala, constipatie, tulburari ale senzatiei gustative), uneori poate sa apara o tuse seaca, uscaciunea gurii, risc crescut de deshidratare la pacienti varstnici sau la cei cu insuficienta cardiaca, modificari ale rezultatelor analizelor sanguine, mai ales ale concentratiei plasmatice a potasiului, in special la pacienti in varsta sau subnutriti, a concentratiei plasmatice a sodiului, calciului, ureei,creatininei, acidului uric, calciului si a glicemiei; in caz de insuficienta hepatica poate sa apara encefalopatie hepatica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea