Litera N

#prospect #medicament

Nizatidina, capsule

Prospect Nizatidina, capsule

Forma de prezentare:
Capsule 150 mg; cutie x 2 blist. x 10 capsule


Indicatii:
Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign activ, pentru o perioada de 4-8 sapt. terapia de intretinere in ulcerul duodenal cronic, dupa vindecarea ulcerului duodenal activ. inainte de adm. trat. trebuie exclusa posibilitatea ulceratiilor gastrice maligne. tratamentul esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive si ulcerative si asociata cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian pe o perioada de 12 sapt. Diminueaza pirozis-ul prezent la pacientii cu reflux gastroesofagian dupa prima zi de tratament.


Doze si recomandari:
Terapeutic 300 mg/zi; profilactic 150 mg/zi. Doze in IR moderata si seveReactii adverse: 150 mg la 2-3 zile.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la nizatidina sau la alti antagonioti de receptori histaminici H2. sarcina si alaptare.


Atentionari:
Raspunsul simptomatic la terapia cu nizatidina nu exclude existenta unei formatiuni gastrice maligne. Prudenta in IR sau IH.


Reactii adverse:
Rareori reactii de hipersensibilitate sau de soc anafilactic. Cazuri rare de leziuni hepatice colestatice si/sau la nivel hepatocelular, reversibile la incetarea trat. Ocazional anemie, urticarie, dureri de cap, ameteala si transpiratii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea