Litera N

#prospect #medicament

Neocristepin, drajeuri

Prospect Neocristepin, drajeuri

Compozitie
Drajeuri continand reserpina 0,1 mg, dihidro-ergocristina mesilat 0,58 mg si clortalidona 25 mg

Actiune terapeutica
Asociatie antihipertensiva, actioneaza vasodilatator si deprimant cardiac prin reserpina, care inhiba terminatiile adrenergice, vasodilatator blocant a-adrenergic prin dihidroergocristina, vasodilatator si diuretic prin clortalidona. Efectul antihipertensiv se dezvolta dupa circa o saptamana de tratament si este deplin dupa 2-4 saptamani.

Indicatii
hipertensiune esentiala si renala, moderata sau severa, care nu raspunde la monoterapie cu un diuretic sau cu un blocant b-adrenergic.

Doze si mod de administrare
Oral, tratamentul se incepe cu 1 drajeu/zi (in cazurile grave de 2 ori/zi); pentru intretinere cate 1 drajeu la fiecare 2-3 zile.

Contraindicatii
Depresii endogene prezente sau in antecedente, boala ulceroasa in evolutie, alergie la unul din componente, alergie la sulfamide; prudenta sau se evita la persoanele cu ulcer in antecedente, la hepatici si la renali, in prezenta tulburarilor hemato poiezei; prudenta la diabetici. in rest aceleasi ca pentru Hiposerpil, clortalidona (preparate romanesti) si Brinerdin (Sandoz).

Reactii adverse
Hipokaliemie, congestie nazala, uscaciunea gurii, ameteli, hipotensiune ortostatica, anorexie, pirozis, greata, voma, diaree, colici, disfunctie sexuala, somnolenta, stare depresiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea