Litera N

#prospect #medicament

Neo-endusix, comprimate filmate

Prospect Neo-endusix, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 20 mg; cutie 1 blist. 10 comprimate


Indicatii:
Afectiuni inflamatorii si degenerative dureroase ale sistemului osteomuscular: artrita reumatoida; osteoartrita; artroza; spondilita anchilopoietica; afectiuni extra-articulare, de exemplu tendinita, bursita, periartrita umerala sau de sold, intinderi ligamentare, entorse; guta acuta; durere postoperatorie; dismenoree primara.


Doze si recomandari:
Toate indicatiile (in afara de dismenoree primara, durere postoperatorie si guta acuta): 20 mg/zi. Dismenoree primaReactii adverse: 20-40 mg/zi. Dureri postoperatorii: 40 mg/zi, max. 5 zile. Crizele acute de artrita cauzata de guta: 40 mg/zi, 2 zile, urmata de 20 mg/zi, 5 zile. Tratamentul poate fi instaurat prin administrare intravenoasa sau intramuscular o data pe zi timp de 1-2 zile si continuat apoi pe cale orala.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la medicament sau alte AINS; celor care sufera sau au suferit de afectiuni ale tractului gastrointestinal superior, cum ar fi gastrite, ulcer gastric si duodenal. Al treilea trimestru de sarcina. Perioada de alaptare.


Atentionari:
Este necesar sa se monitorizeze functiile cardiace si renale. Inhiba agregarea plachetara si poate afecta hemostaza. Pacientii cu tulburari de coagulare sau care beneficiaza de trat. medicamentos care afecteaza hemostaza vor trebui supravegheati cu atentie. Pacientii care prezinta simptome gastrointestinale vor fi monitorizati cu atentie. Daca se manifesta reactii cutanate severe (sindromul Lyell sau Stevens-Johnson), trat. va fi intrerupt imediat. Se recomanda efectuarea unor controale oftalmologice in cazul pacientilor care dezvolta tulburari de vedere. Precautie atunci cand nivelurile albuminei plasmatice sunt reduse semnificativ. Poate masca simptomele comune ale infectiei. Atentie in cazul tratamentului asociat cu salicilat sau cu alte AINS, metotrexat, litiu, diuretice care economisesc potasiul, blocante alfa-adrenergice si IEC, anticoagulante sau antidiabetice orale.


Reactii adverse:
Tract gastrointestinal: disconfort gastric, epigastric si abdominal, dispepsie, greata, constipatie, diaree, stomatita, gastrita, voma, sangerare gastrointestinala, ulcer, melena, perforare a tractului gastrointestinal. SNC: ameteala, cefalee, fatigabilitate, tulburari ale somnului, pierderea poftei de mancare, uscaciune a gurii, vertij, tulburari de vedere. Piele: prurit, eritem, exantem, rash, urticarie, sindrom Stevens-Johnson si Lyell, reactii de fotosensibilitate, vasculita. Tract urinar si rinichi: crestere a ureei sanguine sau a creatininei, edem. Ficat si tract biliar: crestere a activitatii enzimatice a ficatului, hepatita. Sistem cardiovascular: palpitatii, HTA. Sange: anemie, agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie. Reactii de hipersensibilitate: dispnee, astm, reactii anafilactice, angioedem.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea