Litera N

#prospect #medicament

Naftilong, capsule retard

Prospect Naftilong, capsule retard

Compozitie
O capsula retard contine 200 mg naftidrofurilhidrogenooxalat. Excipienti: selac, talc, coloranti E 127, E 171.

Indicatii 
tratamentul tulburarilor circulatiei arteriale periferice in stadiul II dupa Fontaine (claudicatie intermitenta) la pacienti cu o rezerva buna de circulatie.
Tratamentul trebuie sa se efectueze numai in cazul in care nu sunt necesare alte masuri terapeutice ca de ex., un antrenament de mers si/sau masuri de largirea lumenului vaselor.

Doze si mod de administrare
Daca nu exista alta indicatie, se recomanda: de trei ori pe zi 200 mg naftidrofurilhidrogenooxalat, corespunzator a de trei ori cate o capsula de Naftilong. Capsulele trebuie sa fie administrate cu mult lichid. Durata tratamentului trebuie sa o decida medicul curant in etape de tratament (de ex. 3 luni) dupa efectele terapeutice obtinute. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj. A se pastra medicamentul ferit de copii.

Contraindicatii
Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz, trebuie informat medicul dvs.
Este interzis a se folosi naftidrofuril in: insuficienta cardiaca decompensata (afectarea muschiului cardiac); infarct miocardic acut; tulburari grave de efort la nivelul inimii; angina pectorala avansata (cu dureri toracice); hemoragii arteriale; hipotensiune (presiune arteriala sistolica sub 90 mm Hg); tulburari in ortostatism (senzatie de ameteala respectiv afazie la trecerea din clinostatism in ortostatism); accident vascular cerebral hemoragic recent; ischemie cerebrala tranzitorie (aparitii temporare de insuficienta circulatorie cerebrala). Naftidrofuril trebuie administrat cu deosebita prudenta la pacienti cu tendinta spre spasme cerebrale, crize spastice si Diabetes melitus (diabet).
Sarcina si alaptare: intrucat nu exista informatii despre utilizarea in timpul sarcinii si al alaptarii, nu trebuie sa se utilizeze Naftilong in aceasta perioada.

Reactii adverse
Efectele adverse observate la utilizarea temporara a acestui principiu activ, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient sunt enumerate mai jos: ocazional apar la utilizarea de naftidrofuril insomnii, neliniste, ameteli, tulburari gastrointestinale (ca greata si diaree) esofagita (inflamatia esofagului), hipotensiune, tulburari in ortostatism (ameteli, respectiv pierderea cunostintei prin schimbarea din pozitia culcat in pozitia in picioare), si/sau o crestere a glicemiei. Rareori pot aparea oboseala, ameteli, reactii alergice, parestezii (senzatii false) si cefalee. In cazuri izolate au fost semnalate crize de angina pectorala (senzatie de presiune toracica), formare de edeme (retentie de lichide in tesuturi), tulburari de mictiune (usturimi in timpul mictiunii), dereglari ale ritmului cardiac si necroza acuta a celulelor hepatice.
Interactiuni cu alte medicamente: intrebati medicul dvs., in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat pana de curand sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest preparat. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot aparea efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri, ca de ex., daca este necesara stabilirea unei alte doze din acest medicament. Urmatoarele efecte adverse pot aparea la folosirea concomitenta cu alte preparate: actiunea preparatelor antiaritmice (medicamente impotriva dereglarilor de ritm cardiac) si a beta-blocantilor poate fi potentata; actiunea hipotensoarelor poate fi potentata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare