Litera M

#prospect #medicament

Mydriacyl, solutie oftalmica

Prospect Mydriacyl, solutie oftalmica

Compozitie
Tropicamida este inrudita farmacologic cu grupul substantelor parasimpatolitice (anticolinergice). Este o substanta solida, alba, cristalina, cu punct de topire intre 96-96,5 grade Celsius. Este putin solubila in apa. Tropicamida este un compus sintetic descris chimic ca N-etil-N-(Ý-picolil) amida acidului tropic.

Actiune terapeutica
Tropicamida este o substanta midriatica-cicloplegica. Actiunea ei este remarcabila prin faptul ca midriaza maxima si cicloplegia se obtin in 20-25 minute de la instilarea oculara. Revenirea completa se produce in 5 pana la 6 ore, fara folosirea unui agent miotic.

Indicatii
Pentru obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic. Solutia de concentratie 0,5% se recomanda atunci cand se urmareste doar obtinerea midriazei. Pentru efectul cicloplegic in refractii, este necesara utilizarea solutiei de concentratie 1,0%.

Doze si mod de administrare
Pentru refractie se instileaza ocular 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 1,0%; se repeta instilarea la 5 minute. Daca pacientul nu este examinat in 20-25 minute, se poate instila o picatura suplimentara, pentru a prelungi efectul midriatic. Pentru examinarea fundului de ochi, se instileaza 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 0,5%, cu 15-20 minute inaintea examinarii.

Contraindicatii
Este contraindicata in glaucomul cu unghi ingust. Atentie: Numai pentru uz topic (local) - nu se injecteaza.

Masuri de precautie
Ca in cazul oricarui midriatic, se recomanda prudenta atunci cand presiunea intraoculara este crescuta sau necunoscuta, sau atunci cand camera anterioara este putin adanca. in refractiile in care se doreste prelungirea cicloplegiei, se recomanda o picatura suplimentara.

Reactii adverse
Posibila senzatie de usturime (arsura, intepatura) in momentul instilarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare