Litera M

#prospect #medicament

Muphoran, sol. inj.

Prospect Muphoran, sol. inj.

Indicatii:
melanom malign diseminat (localizari cerebrale).

Contraindicatii
Sarcina, in timpul alaptarii. Atentie! Trebuie sa se evite contactul solutiei reconstituite cu pielea si mucoasele. Se vor utiliza o masca si manusi de protectie la prepararea solutiei.

Precautii:
Produsul nu se administreaza la pacientii care au facut un tratament chimioterapic la un interval mai mic de 4 saptamani. in cazul administrarii acestui produs, numarul de plachete si granulocite trebuie sa fie acceptabil (100000/mm3 si 2 000/mm3).

Reactii adverse:
La 4 -5 saptamani de la administrare apar fenomene hematotoxice: trombopenie (40,3%), leucopenie (46,3%). La 2 ore de la administrare apar: greata, voma. Mai rar: stari febrile, diaree, dureri abdominale, cresterea tranzitorie a ureei, prurit, tulburari neurologice tranzitorii (parestezii, stari de angoasa, tulburari de constienta).

Compozitie:
Flacon cu 208 mg fotemustina si fiola cu solvent ce contine alcool etilic 95-3,35 ml si apa distilata pana la 4 ml. Solutia reconstituita reprezinta un volum de 4,16 ml

Actiune:
ste un produs anticanceros din familia derivatilor de nitrosouree, cu efect alkilant si carbamilant, cu activitate antitumorala. La om, dupa perfuzie i.v., cinetica de eliminare plasmatica este mono- sau biexponentiala, cu un timp de injumatatire scurt. Molecula este metabolizata complet. Se fixeaza de proteinele plasmatice in proportie de 25-30%. Trece bariera hemato-meningiana.

Administrare:
Solutia se prepara in momentul utilizarii prin dizolvarea pulberii de fotemustina in solutia alcoolica din fiola, care dupa calculul dozei ce urmeaza a fi injectata se dilueaza cu solutie de glucoza 5% pentru administrare in perfuzie timp de o ora. Solutia preparata trebuie sa fie utilizata ferita de lumina. Doza obisnuita este de 100 mg/m2. Monochimioterapie: (a) tratament de atac - 3 administrari consecutive la o saptamana interval, urmat de un repaus de 4-5 saptamani; (b) tratament de intretinere - o administrare la 3 saptamani. Polichimioterapie: a treia administrare a tratamentului de atac este suprimata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului