Litera M

#prospect #medicament

Multiminerale, tablete

Prospect Multiminerale, tablete


vitamine

Indicatii:

Oboseala, epuizare fizica sau nervoasa, stres, convalescenta, boli infectioase; in suprasolicitarile fizice si psihice; compenseaza pierderile excesive de minerale si oligoelemente din diferite situatii patologice (diaree, voma, transpiratii excesive si ciclului menstrual); acopera necesarul crescut de minerale la femeile gravide si la cele care alapteaza; suplimenteaza iodul in situatiile in care alimentatia este deficitara in acesta; osteoporoza, osteomalacie; anemii, carente nutritive; regimuri alimentare dezechilibrate sau restrictive; consum exagerat de alcool.

Contraindicatii

Nu exista. Nu se administreaza copiilor sub 3 ani.

Precautii:

A nu se depasi doza stabilita! A se feri de accesul copiilor!

Reactii adverse:

Nu exista reactii adverse la dozele recomandate.

Compozitie:

Calciu (fosfat dibazic de calciu) 133,4 mg; magneziu (oxid de magneziu) 66,7 mg; fosfor (fosfat dibazic de calciu) 16,7 mg; zinc (oxid de zinc) 6,7 mg; fier (fumarat de fier) 3 mg; potasiu (citrat de potasiu) 10 mg; mangan (sulfat de mangan) 1,67 mg; cupru (oxid de cupru) 1,67 mg; iod (iodura de potasiu) 50 mg.

Actiune

Cele mai importante actiuni ale mineralelor si oligoelementelor prezente in formula de multiminerale sunt: Calciul: indispensabil pentru sanatatea oaselor si dintilor; intervine in transmiterea influxului nervos, in procesele de contractie-relaxare musculara. Magneziul: necesar pentru sanatatea scheletului osos, alaturi de calciu si fosfor; este implicat in transmiterea influxului nervos, in procesele de contractie-relaxare a musculaturii scheletice si inclusiv a miocardului; actiune hipotensoare pe aparatul cardiovascular si actiune vasoprotectoare. Fosforul: intra in structura oaselor si dintilor; intervine in producerea energiei la nivel mitocondrial (intra in structura moleculelor de ATP); intervine in toate metabolismele intermediare. Zincul: intervine in procesul de vindecare a ranilor, arsurilor etc.; necesar pentru pastrarea sensibilitatii gustative si olfactive; protejeaza ficatul de actiunea nociva a unor compusi chimici; actiune imunostimulanta; previne adenomul de prostata. Fierul: esential in procesul de hematopoieza (formarea celulelor sanguine); este implicat in reactiile de producere a energiei si in procesele de aparare a organismului impotriva infectiilor. Potasiul: scade presiunea sanguina (actiune hipotensiva); implicat in procesul de stocare a energiei; intervine in transmiterea impulsurilor nervoase, contractia musculara si in secretia hormonala. Manganul: este implicat in metabolismul intermediar proteic si lipidic si in procesele de producere a energiei; necesar pentru o dezvoltare scheletica armonioasa si pentru functia de reproducere; intervine in reglarea glicemiei; actiune imunostimulatoare. Cuprul: intervine in procesul de hematopoieza; necesar pentru pastrarea sensibilitatii gustative si pentru dezvoltarea armonioasa a sistemului osos; oligoelement care contribuie la buna functionare a sistemului nervos. Iodul: necesar pentru reglarea functiei glandei tiroide; previne gusa endemica.

Mod de administrare:

Adulti: 1-3 tablete pe zi, dupa masa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului