Mucosin cu miere picaturi orale

Prospect Mucosin cu miere picaturi orale

Compozitie
Un ml picaturi orale, solutie contine 7,5 mg clorhidrat de ambroxol si excipienti: miere purificata, aroma de miere, zaharina sodica, acid citric monohidrat, p-hidroxibenzoat de metil, caramel pulbere (E 150c), hidroxid de sodiu 4%, apa purificata.

Indicatii
Ca fluidifiant in tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secretii vascoase: bronsite acute, in timpul acutizarii bronsitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronsite, astm bronsic, bronhopneumonie, bronsiectazie, sinuzite, pre - si post - operator in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipientii produsului.
Insuficienta renala severa.
Insuficienta hepatica severa.

Atentionari speciale

Mucosin cu miere picaturi orale, solutie se va administra cu prudenta in insuficienta renala usoara-moderata, in afectiunile hepatice si in cele gastrice.

Sarcina si alaptarea

Nu exista date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al ambroxolului utilizat in cursul sarcinii. Clorhidratul de ambroxol se excreta in laptele matern.
Ca urmare, nu se recomanda administrarea mucosin cu miere picaturi orale, solutie in timpul sarcinii si alaptarii, decat dupa o atenta evaluare a raportului beneficiu matern/risc potential pentru fat.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Mucosin cu miere picaturi orale, solutie nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

In absenta altor recomandari, dozele uzuale zilnice la copii sunt de 1,2 - 1,6 mg clorhidrat de ambroxol/kg, iar la adulti de 60 - 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi. Copii intre 2 - 5 ani: 1 ml picaturi orale, solutie mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 5 ani: 2 ml picaturi orale, solutie mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 12 ani si adulti: 4 ml mucosin cu miere picaturi orale, solutie de 3 ori pe zi in primele 2 - 3 zile, ulterior, doza poate fi redusa la 2 ml de 3 ori pe zi.

Mucosin cu miere picaturi orale, solutie se administreaza impreuna cu suc de fructe, lapte, apa, independent de orarul meselor. In timpul tratamentului cu ambroxol trebuie utilizata o cantitate suficienta de lichid pentru a facilita producerea si dizolvarea mucusului din tractul respirator.
Durata tratamentului se stabileste de catre medic, in functie de severitatea si evolutia bolii.
1 ml picaturi orale, solutie = 14 picaturi
Medicamentul este disponibil in flacoane cu capac prevazut su sistem de siguranta pentru copii ce previne deschiderea accidentala de catre copii. Pentru a deschide, se apasa cu fermitate capacul si se invarteste spre dreapta. Dupa utilizare se insurubeaza capacul cu putere.

Reactii adverse

Ambroxolul este, in general, bine tolerat. In timpul tratamentului cu ambroxol foarte frecvent apare greata (mai mult de 10%); mai putin frecvent poate apare senzatia de gura uscata (5-10%). Urmatoarele reactii adverse apar foarte rar (1-5%): oboseala, diaree, constipatie, varsaturi, disurie, prurit si reactii hipersensibilitate la ambroxol (exantem, urticarie si chiar crize de astm).
Dermatitele de contact pot apare cu o frecventa mai mica de 1%.
Reactiile adverse pot fi intensificate in caz de hipersensibilitate individuala sau in caz de supradozaj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare