Litera M

#prospect #medicament

Moxogamma 0,4 mg

Prospect Moxogamma 0,4 mg

Substanta activa este moxonidina.
1 comprimat filmat contine moxonidina 0,4 mg.

excipientii:
Nucleu: lactoza monohidrat, povidona K-25, crospovidona, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, dioxid de titan (E171), macrogol 400, oxid rosu de fer (E172).

Indicatii
Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate are actiune centrala si este folosit pentru tratamentul formelor usoare pana la medii de hipertensiune arteriala esentiala.

Contraindicatii
Nu trebuie sa utilizati Moxogamma 0,4 mg comprimate filmate daca:
- aveti hipersensibilitate (sunteti alergic) la substanta activa moxonidina sau la oricare dintre excipientii din Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate;
- suferiti de o anumita tulburare a ritmului cardiac numita sindrom de nod sinusal sau de o tulburare a transmiterii excitatiei prin muschiul cardiac intre nodul sinusal si atriu (bloc sinoatrial);
- ritmul dumneavoastra cardiac in repaus este foarte scazut (sub 50 batai pe minut);
- aveti insuficienta renala severa (rata filtrarii glomerurale - RFG < 30 ml/minut, creatininemie > 160 umol/l);
- in trecut ati suferit de acumulare de lichid in piele si mucoase (edem angioneurotic);
- prezentati tulburari majore ale transmiterii excitatiei intre atriu si ventricul (bloc AV de gradul 2 sau 3);
- prezentati tulburari incontrolabile ale ritmului cardiac (aritmii maligne);
- prezentati insuficienti cardiaca grava;
- suferiti de o boala coronariana severa si, de aceea, prezentati simptome cum sunt dureri in piept (angina pectorala instabila);
- prezentati o insuficienta hepatica grava.

Administrare
Pe cale orala.
Utilizati intotdeauna Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti siguri, va rugam intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Utilizati Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate inainte, in timul sau dupa masa, cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu un pahar de apa). Va rugam, informati medicul dumneavoastra daca aveti impresia ca efectul Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate este prea slab sau prea puternic.

Copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani

Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 16 ani deoarece, pana in prezent, nu sunt disponibile suficiente informatii terapeutice privind utilizarea medicamentului la aceasta categorie de varsta.

sarcina
Nu sunt disponibile suficiente date privind utilizarea moxonidinei la femeile gravide. Studiile efectuate la animale au demonstrat toxicitate asupra functiei de reproducere. Nu este cunoscut riscul potential la om. Moxonidina trebuie administrata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal.

Alaptare
Moxonidina se excreta in laptele matern. De aceea nu trebuie administrata in timpul alaptarii. Daca tratamentul cu moxonidina este absolut necesar, alaptarea trebuie intrerupta.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu sunt disponibile studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, au fost raportate somnolenta si ameteli si aceste reactii trebuie luate in considerare in momentul efectuarii acestor activitati.

Supradozaj

Simptomele supradozajului la copii peste 5 ani, pot fi: sedare, micsorarea diametrului pupilar, scaderea tensiunii arteriale, dificultati de respiratie, coma. Simptomele supradozajului la adulti pot fi: sedare, scaderea tensiunii arteriale, scaderea tensiunii arteriale la schimbarea pozitiei corpului, scaderea marcata a ritmului cardiac, uscaciunea gurii. in cazuri rare, pot sa apara varsaturi si cresterea paradoxala a tensiunii arteriale. In caz de supradozaj sever pot sa apara tulburari ale starii de constienta si deprimarea respiratiei. In caz de supradozaj trebuie sa anuntati medicul dumneavoastra. Acesta poate institui masurile terapeutice necesare, cum sunt masurile terapeutice de sustinere a circulatiei sanguine.

Reactii adverse

Ca orice alt medicament, Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate poate produce reactii adverse. in special la initierea tratamentului s-au raportat foarte frecvent uscaciunea gurii, dureri de cap, senzatia de slabiciune si ameteala. De obicei, frecventa si intensitatea acestor simptome a scazut dupa administrarea regulata a medicamentului.
- Tulburari psihiatrice
- Alterari ale capacitatii de gandire.
- Depresii, stari de anxietate.
- Stare de slabiciune, dureri de cap, ameteli, somnolenta.
- Tulburari ale somnului.
- Sedare.
- Greata, constipatie si alte tulburari gastro-intestinale.
- Tulburari renale si ale cailor urinare
- Retentie de urina sau urinare involuntara.
- Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
- Tulburari hepatobiliare

Prezentare

Moxogamma 0,4 mg, comprimate filmate este disponibil in ambalaje cu 30, 50 si 100 comprimate filmate.

Producator

Artesan Pharma GmbH Co.KG
Wendland Str. 1, 29439 Luchow, Germania


Chanelle Medical
IDA Industrial Estate, Loughrea
Co. Galway, Republica Irlanda
Perrigo Israel Pharmaceuticals Ltd.
P.O. Box 16, 80500 Yeruham, Israel

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Worwag Pharma GmbH
Calwer Str. 7, 71034 Boblingen, Tyskland, Germania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului