Litera M

#prospect #medicament

Mitoxantrone, concentratie pentru solutie injectabila

Prospect Mitoxantrone, concentratie pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 10 ml


Indicatii:
Carcinom mamar, limfoame nehodgkiniene, leucemie acuta mieloida, carcinom hepatic primitiv.


Doze si administrare:
Intravenos: initial 14 mg/m2, repetat dupa 21 zile. La pacientii cu depresie medulara sau stare generala alterata 12 mg/m2. leucemie acuta: inductie 10-12 mg/ m2 si zi timp de 5 zile consecutiv. Doza cumulata maxima este de 200 mg/m2.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la mitoxantrona; sarcina si alaptare.


Atentionari:
Prudenta in pancitopenie, infectii severe, IH sau insuficienta renala grava, antecedente de cardiopatie severa, trat. anterior cu antracicline si/sau iradiere mediastinala; monitorizare hematologica si hepatica; interactiuni medicamentoase cu alte citostatice.


Reactii adverse:
Depresie medulara, leucopenie, trombocitopenie, anemie, greturi si varsaturi, alopecie, modificari tranzitorii ale ECG, scaderea fractiei de ejectie a ventriculului stang, IC, stomatita, mucozita, reactii de hipersensibilizare, inapetenta, diaree, dureri abdominale, hemoragii gastrointestinale, astenie, amenoree, febra, dispnee, manifestari neurologice nespecifice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului