Litera M

#prospect #medicament

Minipress, comprimate

Prospect Minipress, comprimate

Forma de prezentare:
Cpr. 1 mg, 2 mg; cutie 3 blist. 10 cpr.


Indicatii:
Hipertensiune arteriala, monoterapie sau in combinatie cu un diuretic sau alte antihipertensive. Poate fi folosit la pacientii cu functie renala compromisa. Trat. insuficientei ventriculare stangi. Fenomenul si maladia Raynaud. hiperplazia benigna de prostata; tratamentului simptomatic al obstructiei urinare cauzate de hipertrofia benigna de prostata.


Doze si administrare:
Se incepe cu o doza mai mica, care se creste progresiv pana la un raspuns optim. Hipertensiune arteriala: doza totala zilnica 20 mg adm. de 2-3 ori/zi, asociat cu un diuretic sau un beta-blocant. Ca monoterapie: initial 0,5 mg seara la culcare, apoi 0,5 mg de 2-3 de ori/zi pentru 3-7 zile. Se creste la 1 mg de 2-3 ori/zi pentru 3-7 zile, daca nu apar reactii adverse. Apoi, doza va fi marita gradat pana la o doza totala zilnica de 20 mg adm. divizat. Doza de intretinere: 3-20 mg in doze divizate. Insuficienta ventriculara stanga: Doza initiala 0,5 mg de 2, 3 sau 4 ori/zi, cu cresteri pana la doza 4-20 mg/zi in doze divizate. Fenomenul si maladia Raynaud: Doza initiala 0,5 mg de 2 ori/zi, 3-7 zile. Doza intretinere 1-2 mg de 2-3 ori/zi. Hiperplazia benigna de prostata: Doza initiala 0,5 mg de 2 ori/zi, 3-7 zile. Doza intretinere 2 mg de 2 ori/zi.


Contraindicatii
Sensibilitate cunoscuta la chinazoline. Tratamentul insuficientei ventriculare stangi datorate obstructiei mecanice (stenoza aortica, stenoza mitrala, embolismul pulmonar si pericardita constrictiva). Copii sub 12 ani.


Atentionari:
Hipertensiune arteriala: hipertensiune arteriala posturala sau pierderi de conotienta in special la inceputul tratamentului se da o doza initiala scazuta, cu o crestere usoara in prima si a doua saptamana de tratament. Insuficienta ventriculara stanga: in caz de administrarii la pacienti care au primit trat. diuretic energic sau tratament vasodilatator, poate aparea scaderea presiunii de umplere a ventriculului stang si o scadere semnificativa a debitului cardiac si a tensiunii arteriale. Fenomenul si maladia Raynaud, hiperplazia benigna de prostata: monitorizarea tensiunii arteriale.


Reactii adverse:
Ameteli, cefalee, somnolenta, slabiciune, palpitatii si greata, care au disparut frecvent in cazul continuarii trat. Rar varsaturi, diaree sau constipatie, disconfort abdominal, alterari ale functiei hepatice, pancreatita, edeme, hipertensiune arteriala ortostatica, dispnee, leoin, tahicardie, nervozitate, vertij, halucinatii, depresie, parestezii, rash, prurit, alopecie, lichen plan, polachiurie, impotenta, incontinenta, priapism, tulburari de vedere, epistaxis, tinitus, uscaciune a gurii, congestie nazala, transpiratii, febra, artralgii. in asociere cu glicozide cardiace si diuretice: somnolenta, ameteala, hipertensiune arteriala posturala, tulburari de vedere, edeme, uscaciunea gurii, palpitatii, greata, diaree, impotenta, cefalee si congestie nazala. In tratamentul maladiei si fenomenului Raynaud frecvent somnolenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului