Prospect Milgamma

Indicatii terapeutice
Afectiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie si polineuropatie (diabetica, alcoolica etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carente de vitamina b1, afectiuni reumatice, mialgii, tulburari generate de suprasolicitare.
Doze si mod de administrare
Doza recomandata este de 1 drajeu Milgamma, de 4 ori pe zi. in convalescenta sau cand este utilizat ca adjuvant, doza recomandata este de 1-2 drajeuri Milgamma. Drajeurile trebuie administrate nemestecate (intregi), cu putin lichid.

Doze si mod de administrare
Doza recomandata este de 1 drajeu Milgamma, de 4 ori pe zi. in convalescenta sau cand este utilizat ca adjuvant, doza recomandata este de 1-2 drajeuri Milgamma. Drajeurile trebuie administrate nemestecate (intregi), cu putin lichid.

Compozitie
Un drajeu contine benfotiamina 50 mg si cianocobalamina 0,250 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, zahar, amidon de porumb, gelatina, celuloza microcristalina, talc, acid stearic; strat de drajefiere - zahar, talc, dextrina, sirop de glucoza, substanta uscata, carbonat de calciu, Shellac, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Redbrilliant (E 104, E 122, E 124), ceara alba de albine, ceara carnauba.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Tumori maligne.

Grupa farmacoterapeutica:
Grupa farmacoterapeutica: vitamina b12 (ciancobalaminum) si derivati; vitamina b1 in combinatii cu vitamina b6 si/sau vitamina b12 .

Interactiuni
Absorbtia vitaminei b12 este inhibata de diferite substante cum sunt colchicina, etanolul si neomicina (in cazul administrarii parenterale). De asemenea, antidiabeticele orale de tipul biguanidelor, acidul para – aminosalicilic, precum si cloramfenicolul si vitamina c interfera cu absorbtia vitaminei b12.

Atentionari speciale
La pacientii cu psoriazis, utilizarea acestui medicament trebuie sa fie bine justificata deoarece benfotiamina poate agrava leziunile cutanate.

Sarcina si alaptarea
Nu exista indicii de teratogenitate sau mutagenitate care sa pledeze impotriva utilizarii Milgamma in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse
In cazuri izolate, pot sa apara reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate, urticarie).

Supradozaj
Nu au fost semnalate pana in prezent cazuri de intoxicatii sau supradozaj. Benfotiamina are un indice terapeutic mare.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC/PVdC a cate 10 drajeuri.
Cutie cu 5 blistere PVC/PVdC a cate 10 drajeuri.
Cutie cu 10 blistere PVC/PV2C a cate 10 drajeuri.

Producator
Dragenopharm, Germania
Mauermann Arzneimittel, Germania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata
Worwag Pharma GmbH & Co.KG,
Calwer Strasse 7, D-71034 Boblingen, Germania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului