Litera M

#prospect #medicament

Mialgin, solutie injectabila

Prospect Mialgin, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 50 mg/ml; cutie x 5 sau 10 f. x 2 ml


Indicatii:
Dureri puternice in colici, IMA, cancer, dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine); EPA.


Doze si administrare:
Analgezic: Adulti: Subcutanat sau intramuscular 25-100 mg sau 25-50 mg inj. intravenos lent. la copii, 0,5-2 mg intramuscular Analgezie in obstetrica: 50-100 mg intramuscular sau Subcutanat (odata cu aparitia contractiilor uterine la intervale regulate); se poate repeta dupa 1-3 ore. medicatie preoperatorie: 50-100 mg intramuscular sau Subcutanat cu 1 ora inainte de operatie; la copii 0,5-2 mg/kg. Ca adjuvant in anestezia generala: 10-25 mg inj. intravenos lent. Doze recomandate: 100 mg o data si 300 mg/zi.


Contraindicatii
Alergie, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens, mixedem. Copii sub 3 ani.


Atentionari:
Copii peste 3 ani; sarcina (depresie respiratorie la nou-nascut); batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale; soc, hipotiroidism, hipertrofie de prostata, pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii.


Reactii adverse:
Doze terapeutice: slabiciune, ameteli, sudoratie, uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipertensiune arteriala ortostatica, deprimare respiratorie, retentie de urina; in insuficienta renala - tremor, mioclonus, convulsii. Doze mari (peste 200 mg): fenomene de excitatie centrala. Risc de dependenta, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar manifestarile sunt mai slabe. midriaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului