Metilergometrina maleat, solutie injectabila

Prospect Metilergometrina maleat, solutie injectabila

Compozitite
Fiole a 1 ml solutie injectabila continand metilergometrina maleat 0,2 mg (cutie cu 10 buc.); drajeuri continand metilergometrina maleat 0,125 mg (flac. cu 50 buc.); solutie pentru uz intern continand metilergometrina maleat 0,25 mg/ml sau 20 picaturi (flac. cu 10 ml).

Actiune terapeutica

Hemostatic uterin, opreste metroragia actionand ocitocic, cu cresterea tonusului miometrului si comprimarea vaselor si sinusurilor sanguine; efectul este rapid (apare imediat dupa injectarea intravenoasa, in 2-5 minute dupa injectarea intramusculara si in 5-10 minute dupa administrarea orala), mai intens decat pentru ergometrina si mai durabil (se mentine circa 5 ore); are actiune vasoconstrictoare slaba.

Indicatii

In injectii: metroragii ale delivrentei si post-partum, operatii cezariene, metroragii recidivante grave; menoragii severe, atonie uterina, metroragii dupa chiuretaj; pe cale orala: menoragii, metroragii in afara sarcinii.

Reactii adverse si contraindicatii

Aceleasi ca pentru ergometrina (Ergomet); reactiile adverse legate de actiunea vasoconstrictoare sunt mai putin importante.

Mod de administrare
Injectii intramusculare, o fiola (0,2 mg) o data, se poate repeta dupa 2-5 ore; in situatii de mare gravitate se injecteaza intravenos lent (in cel putin 1 minut), 1/2-1 fiola (0,1-0,2 mg), sub controlul presiunii arteriale.
Oral: 1-2 drajeuri, sau 10-20 picaturi (0,125-0,25 mg), de 3 ori/zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare