Mepacrin, comprimate

Prospect Mepacrin, comprimate

Compozitie
Comprimate continand mepacrina diclorhidrat 100 mg (flac. cu 100 buc.).

Actiune terapeutica
Chimioterapic activ fata de giardia intestinalis, cestodele mari si Plasmodium (are actiune schizontocida hematica).

Indicatii
In giardioza, la adult 1 comprimat (100 mg) de 3 ori/zi (dupa mese, cu multa apa); la copii de 1-15 ani, cate 20 mg/zi pentru fiecare an de varsta; la copiii sub un an, cate 2 mg/zi pentru fiecare luna de varsta; tratamentul se face 5-7 zile. In teniaza, la adult, 800 mg dizolvate in apa si introduse prin sonda duodenala; la copii 15 mg/kilocorp. Folosirea ca antimalaric este actualmente mult limitata.

Doze si mod de administrare
In giardioza, la adult 1 comprimat (100 mg) de 3 ori/zi (dupa mese, cu multa apa); la copii de 1-15 ani, cate 20 mg/zi pentru fiecare an de varsta; la copiii sub un an, cate 2 mg/zi pentru fiecare luna de varsta; tratamentul se face 5-7 zile.
In teniaza, la adult, 800 mg dizolvate in apa si introduse prin sonda duodenala; la copii 15 mg/kilocorp. Folosirea ca antimalaric este actualmente mult limitata.

Contraindicatii
Psihoze, alergie sau idiosincrazie la mepacrina; se va evita asocierea cu primachina (toxicitate crescuta).

Reactii adverse
Dozele terapeutice pot provoca ameteli, cefalee, tulburari digestive minore, iar dozele mari - greata, voma, uneori convulsii, tulburari mintale; rareori eruptii cutanate, foarte rar dermatita exfoliativa, opacitati corneene si retinopatie, discrazii sanguine, necroza hepatica acuta, psihoza toxica. Pielea si urina se coloreaza de obicei in galben.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea