Litera M

#prospect #medicament

Macmiror complex 500, ovule

Prospect Macmiror complex 500, ovule

Indicatii
Terapia polivalenta a afectiunilor vulvo-vaginale datorate microorganismelor patogene: Candida, Trichomonas si bacteriilor.

Doze si mod de administrare
Pentru unguent: 2,5 g unguent de 1-2 ori/zi, seara si/sau dimineata, dupa indicatia medicului. Doza necesara va fi aplicata cu ajutorul seringii-dozatoare, astfel: se insurubeaza seringa-dozatoare pe tubul de unguent; se apasa pe acesta pana cand in seringa este introdusa cantitatea de unguent dorita, urmarind gradatiile de pe seringa, se desurubeaza seringa de pe tub si se introduce in vagin apasand pe piston.
Pentru supozitoarele vaginale: 1 supozitor pe zi sau dupa indicatia medicului. Pentru a obtine un rezultat terapeutic optim, supozitoarele trebuie introduse in partea superioara a vaginului. Se va evita contactul sexual in timpul tratamentului.

Compozitie
Supozitoare vaginale continand: 500 mg nifuratel, 200 000 U.I. nistatin.
Unguent continand la 100 g: 10 g nifuratel si 4 000 000 U.I. nistatin (tub de 30 g).

Actiune terapeutica
Macmiror complex este rezultatul asocierii dintre Nifuratel si Nistatin. Nifuratel este un chimioterapic de sinteza, cu o intensa si eficace activitate trichomonicida, antibacteriana si micostatica; efectul sau polivalent permite tratarea si prevenirea vaginitelor de etiologie mixta, spre deosebire de tratamentul specific al tricomoniazei, care favorizeaza declansarea ulterioara a micozelor. Nistatin este un antibiotic bine cunoscut, cu activitate fungicida mai ales asupra micetelor, din genul candida. Eficacitatea si absenta toxicitatii produsului au incurajat vasta sa utilizare clinica, in special in aplicatii locale. Asocierea dintre Nifuratel si nistatin permite obtinerea unui "efect antifungic total" si initierea unui tratament polivalent al vaginitelor, care poate asigura eliminarea agentilor patogeni responsabili (Candida a., Trichomonas v. si bacterii) si restaurarea mediului fiziologic vaginal. Scopul este prevenirea recidivelor dupa vindecarea aparenta a infectiei initiale.

Contraindicatii
Produsul este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la nistatin si Nifuratel.

Masuri de precautie
Tratamentul prelungit poate induce sensibilizari. In caz de aparitie a unor fenomene de hipersensibilizare, administrarea trebuie sa fie intrerupta. A nu se lasa la indemana copiilor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului