Mabron, solutie injectabila

Prospect Mabron, solutie injectabila

Indicatii:

Tratamentul durerilor de intensitate moderata - severa, acute si cronice.

Doze si mod de administrare:
Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Mabron impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Mabron nu trebuie utilizat concomitent cu bauturi alcoolice, deoarece alcoolul poate determina cresterea numarului de reactii adverse posibile. Alimentele nu influenteaza efectul tramadolului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Sunt disponibile date insuficiente privind siguranta tramadolului in timpul sarcinii; ca urmare, Mabron nu trebuie utilizat daca sunteti gravida. Mabron nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Mabron poate provoca somnolenta. Daca apare acest simptom, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

Contraindicatii
Hipersensibilitate; intoxicatie acuta cu alte deprimante ale sistemului nervos; sindrom de abstinenta la opioide; tulburari ale starii de constienta de cauza necunoscuta; insuficienta respiratorie severa sau deprimare a centrului respirator; tratamentul concomitent sau recent (mai putin de 14 zile) cu IMAO; insuficienta hepatica severa; copii sub 14 ani.


Atentionari:
Nu previne aparitia sindrom de abstinenta la morfina; risc mic de dependenta; prudenta in alcoolism, convulsii, epilepsie, dureri abdominale acute nediagnosticate, hipertensiune intracraniana, traumatisme craniene, varstnici, insuficienta hepatica, insuficienta renala; interactiuni medicamentoase cu IMAO, hipnotice, sedative, anxiolitice, alte opioide analgezice sau antitusive, antinsuficienta hepaticaistaminice H1, opioizi agonisti - antagonisti, inductori enzimatici, medicamente care scad pragul convulsivant, alcool etilic; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Urticarie, edem Quincke, bronhospasm, soc anafilactic, risc convulsivant, greata, varsaturi, somnolenta, cefalee, ameteli, hipersudoratie, uscaciunea gurii, constipatie, dureri abdominale, rash, astenie, euforie, tulburari minore de vedere, deprimarea respiratiei, disforie si alterarea functiei cognitive.

Cum se pastreaza Mabron
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Mabron
Substanta activa este clorhidrat de tramadol. Un ml solutie injectabila contine tramadol sub forma de clorhidrat de tramadol 50 mg. - Celelalte componente sunt: acetat de sodiu trihidrat, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Mabron si continutul ambalajului
MABRON solutie injectabila - solutie limpede, incolora, fara particule in suspensie Este disponibil in: Cutie cu 1 fiola de sticla bruna, a cate 2 ml solutie injectabila Cutie cu 5 fiole de sticla bruna, a cate 2 ml solutie injectabila Cutie cu 100 fiole de sticla bruna, a cate 2 ml solutie injectabila.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul MEDOCHEMIE LTD. 1-10 Constantinopoleus St., 3011 Limassol, Cipru

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Medochemie Str. Prof. Dr. I. Cantacuzino nr.5, sector 1, Bucuresti, Romania Tel. 021 206 63 45 Fax. 021 206 63 46

Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2015

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea