Litera L

#prospect #medicament

Lutenyl, comprimate

Prospect Lutenyl, comprimate

Indicatii
Corecteaza tulburarile ginecologice determinate de insuficienta luteala - cicluri neregulate, amenoree secundara, menometroragii, hemoragii uterine functionale (de exemplu perimenopauza), sindrom premenstrual, dismenoree, mastodinie; hiperplazie endometriala, tratamentul menopauzei instalate (in asociere cu estrogeni).

Doze si mod de administrare

1 comprimat pe zi timp de 10 zile pe ciclu (din ziua a 16-a pana in ziua a 25-a inclusiv). Posologia si durata tratamentului pot fi modificate in functie de diagnostic si de raspunsul pacientei la tratamentul cu Lutenyl.

Compozitie
Nomegestrol acetat: 5 mg/comprimat

Actiune terapeutica
Progestativ de sinteza, derivat din 19-nor-progesteron. Compenseaza insuficienta progesteronica. Afinitatea Lutenylului pentru receptorii progesteronici este de 2,5 ori superioara celei a hormonului natural. Lipsit de activitate androgenica, anabolizanta, estrogenica, corticosuprarenaliana, antiinflamatorie. Nu influenteaza metabolismul glucidelor, al apei si electrolitilor; nu afecteaza clearance-ul BSP.Toleranta generala si digestiva buna, fara efecte hormonale, vasculare sau metabolice.

Contraindicatii

Primul trimestru de sarcina, antecedente trombo-flebitice, alterari grave ale functiei hepatice. Utilizarea Lutenyl impreuna cu alimente si bauturi
Nu este cazul.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Acest medicament nu este indicat in timpul sarcinii. Nu este recomandata administrarea acestui medicament in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
LUTENYL nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Lutenyl Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de zaharuri, va rugam adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

Masuri de precautie
Femei in perioada de alaptare. Pentru tratarea dismenoreei, hemoragiilor uterine, amenoreei este necesar sa fie dovedit caracterul functional al acestor tulburari (ex.: perioada perimenopauza). Desi nu au fost niciodata semnalate in tratamentul cu Lutenyl, riscurile tromboembolice nu pot fi total excluse. Trebuie intrerupta administrarea produsului in caz de tulburari oculare asa cum ar fi pierderea unilaterala a vederii, diplopie, leziuni vasculare retiniene, accidente tromboembolice venoase sau trombotice simple, cefalee importanta. Se impune prudenta la bolnavii cu antecedente de infarct miocardic sau boli cerebrovasculare, hipertensiune arteriala si diabet zaharat.

Reactii adverse
Modificarea menstruatiei, amenoree, sangerari intercurente; exceptional: crestere in greutate, insomnie, pilozitate, tulburari gastrointestinale. Nu au fost semnalate pana in prezent in tratamentul cu Lutenyl agravarea insuficientei venoase a membrelor inferioare, icter colestatic si prurit.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. in ambalajul original. Nu utilizati Lutenyl dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Lutenyl
Substanta activa este acetat de nomegestrol. Fiecare comprimat contine 5 mg acetat de nomegestrol. - Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, distearat de glicerol, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arata Lutenyl si continutul ambalajului
Comprimate de forma ovala, de culoare alba, cu o linie mediana pe una din fete. Cutie cu un blister din PVC/Aluminiu a cate 10 comprimate. Cutie cu 3 blistere din PVC/Aluminiu a cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul LABORATOIRE THERAMEX 6, Avenue Albert II, B.P. 59 MC 98007 MONACO CEDEX, Principatul Monaco Fabricantul LABORATOIRE THERAMEX 6, Avenue Albert II, B.P. 59 MC 98007 MONACO CEDEX, Principatul Monaco

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2011

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea