Litera L

#prospect #medicament

Lomexin, ovule

Prospect Lomexin, ovule

Prezentare

Lomexin 200 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 6 capsule vaginale moi.

Lomexin 600 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al cu o capsula vaginala moale. Cutie cu 2 blistere din PVC/PVDC-Al cu o capsula vaginala moale.

Lomexin 1000 mg

Cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 2 capsule vaginale moi.

Compozitie

Lomexin 200 mg

O capsula vaginala moale contine 200 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: trigliceride ale acizilor grasi saturati, dioxid de siliciu coloidal anhidru, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 600 mg

O capsula vaginala moale contine 600 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: parafina lichida usoara, vaselina alba, lecitina din soia, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 1000 mg

O capsula vaginala moale contine 1000 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: parafina lichida usoara, vaselina alba, lecitina din soia, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu..

Indicatii

Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri, antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive precum si antiparazitara asupra Trichomonas vaginalis.

Lomexin 200 mg si Lomexin 600 mg

Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Lomexin 1000 mg

Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Infectii cu Trichomonas vaginalis.

Infectii mixte cu Candida albicans si Trichomonas vaginalis.

Contraindicatii

Este contraindicata utilizarea Lomexin in caz de:

hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii medicamentului sau sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor, utilizare a prezervativelor sau diafragmelor din latex.

Recomandari practice

Igiena locala trebuie realizata utilizand un sapun cu pH neutru sau alcalin Nu este recomandata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizeaza inmultirea fungilor. Tratamentul trebuie insotit de masuri de igiena (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea dusului vaginal, etc.) si, pe cat posibil, de eliminarea factorilor favorizanti ai infectiei. Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomanda utilizarea unei creme antifungice cu administrare locala asociata tratamentului cu capsule vaginale moi. Tratamentul nu trebuie intrerupt in timpul menstruatiei.

Doze si mod de administrare

Lomexin 200 mg

Doza zilnica recomandata este de 200 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 200 mg), administrata seara, inainte de culcare, timp de 3 zile. in cazul micozei recidivante poate fi efectuata o a doua cura de tratament de 3 zile fie imediat dupa terminarea celei precedente fie la interval de o saptamana.

Lomexin 600 mg

Doza recomandata este de 600 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 600 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare. in cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuata o noua administrare dupa un interval de 3 zile.

Lomexin 1000 mg

Pentru tratamentul candidozei, doza recomandata este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare. in cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuata o noua administrare dupa un interval de 3 zile.

Pentru tratamentul infectiei cu Trichomonas vaginalis, asociata sau nu cu Candida albicans, doza recomandata este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare, urmata, daca este necesar, de o a doua administrare a 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg) dupa un interval de 24 ore.

Mod de administrare

Intindeti-va pe spate, ridicati genunchii si departati picioarele, apoi introduceti capsula vaginala moale cat mai adanc in vagin. Spalati-va intotdeauna pe maini cu apa calda si sapun inainte si dupa administrare.

Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit?

Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati omis sa utilizati Lomexin?

Daca ati omis sa utilizati Lomexin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii

In absenta simptomatologiei clinice specifice, simpla evidentiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezinta o indicatie terapeutica.

Dupa confirmarea diagnosticului de candidoza trebuie investigati factorii ecologici care au permis si favorizat aparitia micozei.

Pentru evitarea reacutizarilor, este neaparat necesara eradicarea agentului patogen si evidentierea factorilor favorizanti. in acest sens, tratamentul trebuie efectuat si de catre partener, dupa confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate si celelalte focare de candidoza cu alte localizari.

Toate cele 3 forme farmaceutice contine etil p-hidroxibenzoat de sodiu si propil p-hidroxibenzoat de sodiu, excipienti ce pot determina reactii alergice (chiar si de tip intarziat).

Interactiuni

Este contraindicata utilizarea prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu Lomexin deoarece exista riscul de rupere a acestora.

Nu este recomandata utilizarea contraceptivelor locale cu efect spermicid deoarece acestea pot fi inactivate de catre orice tratament vaginal.

Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptare

Daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Daca alaptati adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Lomexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.

Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.

In cazul in care observati aparitia unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea:  Implantul dentar la caine

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare