Locoid, crema

Prospect Locoid, crema

Indicatii:

Eczeme, dermatite si psoriazis.

Locoid poate fi utilizat in tratamentul afectiunilor superficiale ale pielii, in care pruritul, roseata si descuamarea sunt frecvente.

Doze si mod de administrare:

Utilizati intotdeauna Locoid exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Locoid trebuie aplicat in strat subtire pe portiunea de piele afectata. Dupa aplicare, se maseaza usor pielea pentru a facilita patrunderea Locoid . Nu aplicati de mai mult de 1-3 ori pe zi pe pielea afectata, cu exceptia cazurilor in care medicul v-a recomandat altfel. Daca simptomele se amelioreaza, medicul va poate sfatui sa reduceti numarul de aplicatii zilnice. in general, nu trebuie sa utilizati mai mult de 1-2 flacoane Locoid de 30 g pe saptamana.

Compozitie:

Locoid contine un corticosteroid (hidrocortizon-17-butirat) care amelioreaza rapid simptome cum sunt pruritul, roseata si descuamarea pielii, ce apar in unele afectiuni dermatologice. in general, corticosteroizii nu vindeca boala de fond.

Contraindicatii
Infectii bacteriene (impetigo, lues, TBC, piodermite), virale (herpes simplex, varicela, herpes zoster, veruci vulgare, veruci plane, condiloame, molluscum contagiosum) sau fungice (Candida sau dermatofiti); leziuni cutanate ulcerate, rani, ihtioza, rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, fragilitate capilara tegumentara, atrofie tegumentara, pruritul perianal si genital; hipersensibilitate la compus.

Nu utilizati Locoid
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la butirat de hidrocortizona sau la oricare dintre excipientii produsului. Locoid nu trebuie utilizat in caz de: - afectiuni ale pielii produse de infectii bacteriene, virale, fungice sau parazitare (acestea se pot agrava sau pot fi mascate) - acnee, inclusiv acnee rozacee - rani, ihtioza - afectiuni ale pielii rezultate in urma unui tratament anterior cu corticosteroizi, cum ar fi inflamatia pielii in jurul gurii, piele subtiata, cu vergeturi si fragilitate vasculara

Aveti grija deosebita cand utilizati Locoid
Locoid nu trebuie sa ajunga in contact cu ochii sau cu pleoapele. Pielea fetei si in special pliurile cutanate sunt foarte sensibile la corticosteroizi si de aceea necesita multa atentie. Daca dupa un tratament de lunga durata, afectiunea reapare rapid, trebuie sa va adresati medicului. De asemenea, examinarea de catre medic este necesara daca este utilizat pe zone intinse ale pielii sau la copii. La copii, trebuie evitata prelungirea tratamentului cu corticosteroizi. Daca apar fenomene de intoleranta locala tratamentul trebuie intrerupt si trebuie investigata cauza. Absorbtia corticosteroizilor poate fi crescuta semnificativ in cazul aplicarii pe suprafete intinse, mai ales la nivelul pliurilor si in cazul aplicarii de pansament (plastic) ocluziv, ducand la supresia functiei adrenale la nivel central. Aceasta poate apare relativ rapid la copii, si poate duce la supresia secretiei hormonilor de crestere. in caz de suprainfectie bacteriana sau micotica a unei dermatoze corticosensibile, tratamentul glucocorticoid trebuie precedat de tratament specific sau in cazuri exceptionale se utilizeaza tratament specific asociat cu glucocorticoizi.

Folosirea sau utilizarea altor medicamente sau produse cosmetice
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Atentionari in legatura cu anumiti excipienti Locoid contine cativa excipienti (alcool cetostearilic, p-hidroxibenzoat de butil, p-hidroxibenzoat de propil), care pot determina rareori reactii de hipersensibilitate ale pielii (prurit, macule).

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Trebuie sa intrebati medicul daca vreti sa utilizati Locoid in timpul sarcinii sau alaptarii. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu exista date in ceea ce priveste efectele Locoid asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar se pare ca nu are nici o influenta asupra acesteia .

Daca, accidental, inghititi Locoid
Daca, accidental, inghititi Locoid, adresati-va medicului sau farmacistului cat mai curand posibil. Nu incercati sa va provocati varsaturi.

Daca uitati sa utilizati Locoid
Daca ati uitat sa aplicati Locoid la momentul recomandat, aplicati-l imediat ce va reamintiti, apoi continuati conform schemei de aplicare recomandate. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari:
Trebuie evitat tratament de lunga durata si contactul cu ochii; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Locoid poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Se poate intampla sa remarcati o usoara senzatie de arsura sau de uscaciune a pielii dupa aplicarea de Locoid. Aceste manifestari nu sunt grave si dispar de la sine. Daca folositi mult timp corticoizi, pot sa apara eruptii cutanate si acnee (cosuri). Pielea se poate decolora sau subtia si uneori apar vergeturi. Daca apar aceste reactii adverse, informati-va medicul. Poate apare reactie de hipersensibilizare, atrofie cutanata - adesea ireversibila, telangiectazii (in special la nivelul fetei), fragilitate cutanata, purpura echimotica secundara atrofiei - intarzierea procesului de cicatrizare al plagilor atone, escarelor, ulcerelor gambiere - la nivelul fetei, glucocorticoizii pot determina dermatita periorala si pot agrava rosaceea - la nivel ocular: pot creste presiunea intraoculara, risc de cataracta Au mai fost raportate: hipertricoza, alergie de contact, eruptii pustuloase sau acneiforme. Incidenta reactiilor adverse locale creste cu concentratia produsului si durata tratamentului. Aplicarea sub pansament ocluziv (plastic, pliuri cutanate) creste riscul reactiilor adverse. Daca medicamentul nu este folosit corespunzator poate masca/agrava infectiile bacteriene, parazitare, fungice si virale. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ce contine Locoid
Locoid-crema 0,1%: alcool cetostearilic, macrogol cetostearil eter, parafina lichida usoara, vaselina alba, parahidroxibenzoat de propil, parahidroxibenzoat butil, acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, apa purificata. Locoid-Lipocream 0,1%: alcool cetostearilic, macrogol 25 cetostearil eter, parafina lichida usoara, vaselina alba, parahidroxibenzoat de propil, alcool benzilic, citrat de sodiu anhidru, acid citric anhidru si apa purificata. Locoid-solutie cutanata 0,1%: alcool isopropilic, glicerol (85%), povidona K 90, acid citric anhidru, citrat de sodiu anhidru, apa purificata. Cum arata Locoid si marimea ambalajului Locoid - crema 0,1% - Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g crema. Locoid-Lipocream 0,1% - Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g crema. Locoid-solutie cutanata 0,1% - Cutie cu un flacon picurator din polietilena a 30 ml solutie cutanata.

Producator ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V., Olanda ASTELLAS PHARMA A.P.I., Italia 4 Locoid-Lipocream 0,1% TEMMLER ITALIA S.R.L. Via delle Industrie 2 20061 Carugate (MI), Italia sau ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. Hogemaat 2, 7942 JG Meppel, Olanda Locoid-crema 0,1% TEMMLER ITALIA S.R.L. Via Delle Industrie 2, 20061 Carugate (MI), Italia

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. Sylviusweg 62, 2333 BE Leiden, Olanda

Data ultimei verificari a prospectului Martie, 2015

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare