Litera L

#prospect #medicament

Lizadon p, capsule

Prospect Lizadon p, capsule

Ce este Lizadon P si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cefalee, mialgii, nevralgii, artralgii, dismenoree, colici intestinale, colita spastica, spasme biliare si ureterale, dureri ulceroase.

Mod de administrare

Se administreaza cate 1 capsula de 3-4 ori pe zi la adulti, iar la copii peste 7 ani 1 capsula de 2-3 ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Antecedente alergice la derivati de pirazolidina, astm bronsic, tahiaritmii supraventriculare, alergie sau intoleranta la barbiturice, glaucom, ileus paralitic, hernie hiatala cu reflux esofagian, stenoza pilorica organica, adenom de prostata, insuficienta hepatica si renala, porfirii hepatice, agranulocitoza in antecedente, primul trimestru si ultimele 4 saptamani de sarcina. Prudenta in insuficienta cardiaca, boli pulmonare cronice, colita ulceroasa, hipertiroidism. Atentie la asocierea cu chinidina, antidepresive triciclice si amantadina care potenteaza efectul atropinei.

Reactii adverse posibile

Uscaciunea gurii, tulburari gastrointestinale (epigastralgii, greturi, varsaturi, pirozis, constipatie), alterarea testelor hepatice, alergii (eruptii cutanate, edem angioneurotic), tulburari de vedere, tulburari de mictiune, somnolenta, hiperexcitabilitate, palpitatii, depresie medulara si exceptional agranulocitoza (in terapia de durata) si anemie megaloblastica.

Informatii suplimentare

Compozitie

Capsule continand clorhidrat de papaverina 60 mg, fenobarbital 30 mg, propifenazona 150 mg, sulfat de atropina 0,4 mg.

Ambalaj

Cutii cu 2 plachete a cate 10 capsule.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului