Litera L

#prospect #medicament

Levofalan, fiole

Prospect Levofalan, fiole

Actiune terapeutica
Anticanceros-antileucemic, prin proprietati alchilante.

Indicatii
Mielom multiplu, cancer de ovar, cancer de san, cancer testicular, melanom malign, sarcoame ale tesuturilor moi.

Contraindicatii

Sarcina (incompatibilitate), leucopenie, trombocitopenie, anemie grava, deprimarea hematopoiezei dupa radioterapie sau alte chimioterapice citotoxice; prudenta in stari infectioase, insuficienta renala si azotemie (in insuficienta renala grava doza se reduce la jumatate), la debilitati si casectici.

Reactii adverse

Mielotoxicitate tardiva cu anemie, leucopenie, trombocitopenie (in cursul tratamentului sunt obligatorii controlul hematologic bisaptamanal si oprirea medicatiei in caz de leucopenie sub 3 000/mm3 sau trombocitopenie 100 000/mm3); greata, varsaturi, ulceratii ale mucoasei bucale, diaree, hemoragii digestive, alopecie trecatoare, uremie.

Mod de administrare

Solutia se prepara extemporaneu prin amestecarea continutului celor 2 fiole; pentru perfuzie se dilueaza cu 300-500 ml solutie salina izotona. Administrarea se face in injectie sau perfuzie intravenoasa, 10 mg melfalan zilnic sau 20 mg la 2-3 zile, pana la o doza totala de 100-120 mg, respectiv 120-150 mg; se poate administra si in doza unica de 1 mg/kilocorp, care eventual se repeta dupa 8 saptamani. Pentru actiune regionala (in melanomul malign sau in sarcoame de tesuturi moi localizate) sau pentru actiunea locala se injecteaza intraarterial sau intracavitar (dupa evacuarea lichidului si anestezia seroasei pleurale sau peritoneale cu lidocaina).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare