Litera L

#prospect #medicament

Lentaron depot, pulbere injectabila

Prospect Lentaron depot, pulbere injectabila

Ce este Lentaron Depot si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Inhibitor steroidic al aromatazei (inhibitor al biosintezei estregenilor), agent antineoplazic.

Tratamentul cancerului mamar avansat pentru pacientele aflate in postmenopauza naturala sau indusa artificial.

Mod de administrare

Doza recomandata este de 250 mg i.m., o data la doua saptamani. Lentaron-ul se va administra prin injectare i.m. profunda in cadranul supero-extern al muschiului fesier. Lentaron-ul a fost utilizat fara probleme in cazul pacientelor cu insuficienta renala moderata. Varstnici: Nu exista cazuri care sa sugereze modificarea dozei de formestan pentru persoanele varstnice. Glicemia trebuie monitorizata in cazul administrarii Lentaron-ului la diabetici (masura suplimentara de precautie).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Lentaron-ul i.m. Depot 250 mg este contraindicat pacientelor cu status endocrin premenopauzal, gravidelor si celor in perioada de alaptare. Lentaron-ul se recomanda a nu fi administrat pacientelor cu hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Precautii

Evitarea efectuarii injectiei in sau langa nervul sciatic. In cazul pacientelor care urmeaza tratament cu anticoagulante, Lentaron-ul se injecteaza cu precautie pentru evitarea hematomului sau sangerarii la locul injectiei. Se evita injectarea intravasculara, intrucat absorbtia rapida a Lentaron-ului determina imediat dupa injectie simptome ca: gust amar, tahicardie, apnee, ameteala. A nu se lasa la indemana copiilor!

Interactiuni medicamentoase

Deocamdata nu exista date clinice privind utilizarea Lentaron-ului in combinatie cu alte medicamente anticanceroase. Tratamentul concomitent cu fenitoina a determinat, intr-un singur caz, hipertricoza faciala.

Sarcina si alaptarea

Lentaron-ul i.m. Depot 250 mg este contraindicat pacientelor gravide si celor care alapteaza. Se recomanda folosirea Lentaron-ului cu precautie la pacientele cu insuficienta hepatica si renala, precum si la diabetici.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Se recomanda precautii celor sub tratament cu Lentaron care conduc autovehicule (aparitia, ocazional, a somnolentei, ametelii si letargiei).

Reactii adverse posibile

In studiile clinice desfasurate pe un lot de 297 pacienti, reactiile adverse au fost blande sau moderate. Cea mai frecventa reactie adversa a fost intoleranta locala. Local: Piele: Frecvent mancarime, durere, iritatie, senzatie de arsura, umflatura dureroasa, granulom la locul injectiei. Ocazional abces steril, inflamatie la locul injectiei. Rar hematom la locul injectiei. General: Piele: Ocazional rash, prurit, exantem. Rar alopecie, hipertricoza faciala. Sistem nervos: Rar letargie, somnolenta, cefalee, ameteli, labilitate emotionala. Vascular: Rar edem al membrelor inferioare, tromboflebita. Endocrin: Ocazional tulburari vasomotorii, bufeuri. Urogenital: Rar metroragii, crampe pelvine, colpita. Digestiv: Rar greata, varsaturi, constipatie. Musculo-scheletal: Rar crampe musculare, artralgii. Respirator: Rar durere in gat. Alte reactii adverse: Rar senzatie de slabiciune datorita reactiilor vaso-vagale, ameteala imediat dupa injectie, reactie anafilactica (rash, greata, vertij, tahicardie, oboseala).

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: 4-hidroxi-androst-4-ene-3,17-diona (formestan) sterila, microcristalina. Excipienti: polietilenglicol 4000, vitamina E, lecitina. Mediu de suspensie: clorura de sodiu, apa pentru injectie.

Ambalaj

Cutie cu 1 flacon ce contine 250 mg formestan sub forma de pulbere sterila si excipienti + 1 fiola ce contin solutie apoasa de clorura de sodiu sterila ca mediu de suspensie pentru injectiile intramusculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea