Litera L

#prospect #medicament

L-thyroxin-50; l-thyroxin-100, comprimate

Prospect L-thyroxin-50; l-thyroxin-100, comprimate

Forma de prezentare

Cpr. 50 micrograme, 100 micrograme; ct. x 4 blist. x 25 cpr.

Indicatii

Tratamentul hipotiroidismului; asociat antitiroidienelor in trat. hipertiroidismului; profilaxia guoei dupa tiroidectomie la cei cu functie tiroidiana pastrata; gusa benigna eutiroidiana; trat. supresor/substitutiv in carcinom tiroidian; test de supresie tiroidiana.

Doze si administrare

Adulti: in hipotiroidism: oral 25-300 micrograme/zi, crescand doza la 2-4 sapt.; doza de intretinere: 125-250 micrograme/zi. Test de supresie tiroidiana: p.o. 200 micrograme/zi, 14 zile sau o doza unica de 3 mg cu 7 zile inaintea repetarii scintigrafiei. Copii: 12,5-50 micrograme/zi crescand progresiv pana la doza de intretinere de 100-150 micrograme /m2 si zi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la levotiroxina; hipertiroidii netratate cu antitiroidiene; IMA recent; angina pectorala; miocardite; IC decompensata; insuficienta corticosuprarenala netratata.

Atentionari

Monitorizarea nivelului plasmatic al tirotrofinei si al tiroxinei libere; prudenta la varstnici; cardiaci; forme grave de hipotiroidism; HTA; insuficienta hipofizara; anorexie cu denutritie; tbc; diabet zaharat; obezitate; interactiuni medicamentoase cu insulina, antidiabetice orale, anticoagulante cumarinice, antidepresive triciclice, colestiramina, sucralfat, hidroxid de aluminiu, sulfat feros, fenitoina, carbamazepina, rifampicina, digitalice, amiodarona; sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
In caz de crestere rapida a dozei: manifestari de hipertiroidism, in cazuri izolate hipersensibilitate (rash); cresterea riscului de crize convulsive la copiii epileptici; la sugari sau la copii poate sa apara hipercalciurie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului