Litera K

#prospect #medicament

Kanamycin, flacon injectabil

Prospect Kanamycin, flacon injectabil

Indicatii

infectii grave cu bacili gramnegativi sensibili la karamicina, dar rezistenti la alte antibiotice mai putin toxice:pielonefrite, pneumonii nosocomiale cu colibacili, Proteus mirabilis

Prezentare farmaceutica:

Flacoane continand sulfat in cantitate echivalenta cu 1 g sau 0,5 kanamicina baza, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila.

Actiune terapeutica:

Antibiotic aminoglicozidic, bactericid indeosebi fata de bacilii gramnegativ;

Mod de administrare:
intramuscular, la adulti 15g/zi si 15g dozatotala; la copii 15mg/zi corp si zi.

Reactii adverse:
Lezarea nervului acustic cu surditate. Lezarea rinichiului(prin supradozare mai ales prin prezenta afectiunilor renale) cu albuminurie, cilindurie, acentuarea insuficientei renale, cresterea azotemiei; rareori eruptii cutanate, greata, voma, cefalee.

Contraindicatii

Alergie specifica, preexistenta de leziuni vestibulare si cohleare, sarcina, perioada de alaptare; prudenta sau se evita in insuficienta renala si in insuficienta cardiaca grava (eliminarea redusa); prudenta la batrani; se intrerupe in cazul in care apar ameteli si tiuituri in urechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea